Balaton Sound dropt haar eerste namen voor de editie van 2024. Paul Kalkbrenner, Marshmello, Timmy Trumpet, Lost Frequencies, James Hype, John Newman en Purple Disco Machine reizen in 2024 af naar het vierdaagse festival. Balaton Sound is één van de grootste elektronische strandfestivals van Europa en vindt van 3 t/m 6 juli plaats aan het Balatonmeer in Hongarije.

Festivalgangers die een zonvakantie én een festival in één plannen kunnen hun hart ophalen: de eerste namen voor Balaton Sound zijn bekend. Het vierdaagse festival kondigt maar liefst vijf headliners en nog een hele reeks extra namen aan. Anna Filutás, festivaldirecteur van Balaton Sound: “Dit jaar komen onder andere Grammy winnaar Purple Disco Machine en James Hype, één van de meest charismatische figuren uit de huidige dance-scene als headliners naar ons festival. Beide acts staan op de eerste dag van het festival.” Naast hen komen techno dj en producer Paul Kalkbrenner, de Amerikaanse dj en producer Marshmello en de Australische dj Timmy Trumpet, die met zijn energieke performance een graag geziene gast is op het festival, als headliners naar Balaton Sound.

Ook de Belgische superster Lost Frequencies prijkt op het affiche. Hij stond al eens op de Main Stage aan het Balatonmeer en volgend jaar neemt hij zijn grootste hits van zijn nieuwste album mee. Naast hem staat producer en zanger John Newman op de line-up en ook het Australische dj duo Nervo komt naar het Hongaarse festival. Ben Nicky, Will Sparks, Nico Moreno en Switch Disco maken de eerste reeks namen compleet. Er zullen nog veel meer acts worden toegevoegd.

Al sinds haar eerste editie in 2007 weet Balaton Sound een eclectische mix van dance, house en techno naar haar zonnige locatie te halen. Naast wereldwijd bekende artiesten en dj’s stromen er jaarlijks ook bezoekers van veel verschillende nationaliteiten naar Heineken Balaton Sound. Het festival is ook al jaren erg populair onder met name Belgische en Nederlandse festivalgangers. Die verzamelen zich graag op de Lakeside Camping en dansen bij zonsondergang in het zand van alle internationale én acts uit de Benelux. Niet alleen in de avond en nacht vermaken de festivalgangers zich, ook overdag is er een uitgebreid programma op het festivalterrein en rondom het Balatonmeer.

Balaton Sound vindt van 3 t/m 6 juli 2024 plaats aan het Balatonmeer, in Zamárdi. Het festival ligt op 20 minuten van de grotere stad Siófok en op anderhalf uur van de Hongaarse hoofdstad Boedapest.

Deel: