Het Roemeense Electric Castle heeft meer dan 30 artiesten bekend gemaakt. Massive Attack, Queens Of The Stone Age, Bring Me The Horizon, Chase & Status (Live), Dj Shadow, Khruangbin, Nina Kraviz en Sleaford Mods komen naar het Bánffy Castle in Roemenië. Electric Castle vindt volgend jaar van 17 tot en met 21 juli plaats en pakt voor haar 10e editie flink uit.

Electric Castle wil haar 10e verjaardag groots vieren en is op weg om de grootste editie tot nu toe te markeren. Massive Attack keert in 2024 terug op het podium en slaat daarbij Electric Castle niet over. Omringd door een van ’s werelds meest unieke festivalomgevingen, belooft Massive Attack op Electric Castle een hele bijzondere te worden. De organisatie kondigt ook de komst van de Amerikaanse grootheden Queens of The Stone Age aan. De band is al meer dan 30 jaar actief maar stond in al die jaren nog niet eerder op de Electric Castle. Ook de Britse band Bring Me The Horizon maakt haar opwachting. Met een levendige live-reputatie komt de band naar het hart van Transsylvanië. De vierde headlinerspot is voor drum ‘n’ bass iconen Chase & Status (live).

Daarnaast zijn Khruangbin, DJ Shadow, Sleaford Mods, Bonobo, Jayda G, Marc Rebillet, Nina Kraviz en meer acts aangekondigd. Electric Castle is één van de meest vooruitstrevende en snelst groeiende festivals van Europa. In het groene en glooiende Transsylvanië staat het iconische Bánffy Castle, dat het decor vormt voor het uitgestrekte festivalterrein. Het kasteel en het festivalterrein liggen nabij Cluj-Napoca, de op een na grootste stad in Roemenië mét vliegveld. Electric Castle staat bekend om haar muzikale diversiteit, maar ook het kunstprogramma en de uitgebreide randprogrammering zoals yoga, film, creatieve workshops en een breed en prijswinnend culinair aanbod. De jubileumeditie van Electric Castle vindt van 17 tot en met 21 juli 2024 plaats.

Deel: