Kosmo Sound blijft het muzikale landschap doorkruisen met hun betoverende mix van energieke psychedelische jazz. Deze Belgische band werkt nu voor het eerst samen met vocaliste Imane Guemssy, die een unieke sound gecreëerd heeft die zowel bedwelmend als verfrissend is. De eerste keer dat de band een track uitbrengt waarop wordt gezongen: ‘Yomala’.

De samenwerking met vocaliste Imane Guemssy voegt een betoverende dimensie toe aan hun al indrukwekkende geluid. Van ontspannen klankkleuren uit de Marokkaanse desert blues tot gnawa-invloeden, Guemssy’s stem weeft zich moeiteloos door de muzikale texturen. De meanderende saxofoon van Ambroos De Schepper, die doet denken aan Pharoah Sanders, voegt een levendige dynamiek toe, leidend als een kabbelend beekje dat ons wegvoert van het conventionele muzikale pad.

Het geluid van Kosmo Sound is een viering van vrijheid, opgebouwd rond een onophoudelijke, stevige groove. De toevoeging van Bos Debusscher op toetsen, bekend voor zijn werk met dublegende Lee ‘Scratch’ Perry, voegt een extra laag diepte toe aan hun nummers. Hier komen ritmes uit alle hoeken van het muzikale landschap samen, wat resulteert in een luisterervaring die zowel diep ontspannend als geestverruimend is.

De recente release ‘Yomala’, onder leiding van Edmund Lauret, Mattias Geernaert, Marius Couvreur, Ambroos De Schepper, Cyriel Vandenabeele, en natuurlijk Imane Guemssy, belichaamt de ware essentie van Kosmo Sound. Opgetekend door Christopher Lonneville & Michiel Lagae, gemixt door Lagae zelf en gemasterd door Jerboa Mastering, komt het geheel tot leven in een videoclip geschoten in Kodak Super8 door Grégoire Verbeke.

De betoverende klanken van Kosmo Sound, een band die muziek tot kunst verheft en luisteraars uitnodigt om vrij te bewegen en de geest ongerept te laten reizen. Deze muzikale reis is niet alleen een genot voor het gehoor, maar ook een ervaring die de zintuigen verrijkt en de verbeelding voedt. Kosmo Sound, waar grenzen vervagen en muziek een tijdloze reis wordt.

Vandaag komt de clip uit van het avontuurlijke ‘Yomala’, dat de grenzen van de indie-sound en de wereldmuziek met elkaar doet versmelten en oprekt tot oneindige uiterwaarden. Muzikaal aantrekkelijk voor muziekliefhebbers die denken alles al gehoord te hebben. Heerlijke muziek die de scherpe randjes van 2023 er nog net van af heeft gehaald en vandaag in première gaat op Maxazine.

Wil je Kosmo Sound live aanschouwen, dan kan dat. Samen met Imane Guemssy treedt de band op 9 februari 2024 op in De Centrale in Gent, waar dan ook Vibes Kitchen Soundsystem zal optreden.

Deel: