Na veertig jaar sinds hun debuutsingle neemt The Jesus and Mary Chain een gedenkwaardige stap voorwaarts met de aankondiging van hun nieuwste album, ‘Glasgow Eyes’. Het langverwachte werk, gepland voor release op 8 maart via Cooking Vinyl, wordt vergezeld door de intrigerende lead single ‘jamcod’.

Het iconische duo, bestaande uit de getalenteerde broers Jim en William Reid, markeert dit speciale jubileumjaar met niet alleen de release van hun nieuwe muzikale creatie, maar ook met de introductie van een autobiografie. Met een muzikale carrière die de veertigjarige mijlpaal bereikt, beloven The Jesus and Mary Chain een unieke viering.

‘Glasgow Eyes’ vond zijn creatieve oorsprong in de Mogwai Castle of Doom studio in Glasgow, dezelfde plek waar Jim en William hun vorige album, ‘Damage and Joy’ (2017), hebben opgenomen. Het album leverde destijds hun hoogste notering op in ruim twintig jaar. Met dit nieuwe werk slaan ze een fris hoofdstuk open, geïnspireerd door het artistieke erfgoed van Suicide en Kraftwerk. Het album combineert zoete melodieën, gecontroleerde chaos en spontane jazzinvloeden.

Ter ere van dit jubileumjaar zullen The Jesus and Mary Chain een uitgebreide tournee maken door het Verenigd Koninkrijk en Europa. Fans kunnen zich verheugen op een meeslepende muzikale ervaring, doordrenkt met de kenmerkende stijl van het legendarische duo. De tour belooft een eerbetoon te zijn aan vier decennia van invloedrijk muzikaal vakmanschap.

Met ‘Glasgow Eyes’ lijkt The Jesus and Mary Chain klaar te zijn voor een nieuw tijdperk, waarin ze hun karakteristieke geluid combineren met verse inspiratie en creativiteit. De lancering van het album en de aankondiging van de tour beloven muziekliefhebbers een opwindend 2023 vol onvergetelijke momenten met deze tijdloze pioniers.

Deel: