De muzikale klanken die vrijdagavond het Muziekgebouw Eindhoven vulden, deden niet alleen de muren trillen, maar raakten rechtstreeks de harten van het uitverkochte publiek. Shirma Rouse, de Nederlandse Queen of Soul, stond samen met het gedurfde en vernieuwende Orkest Koninklijke Luchtmacht op het podium om een groots eerbetoon te brengen aan de legendarische Aretha Franklin. Wat volgde, was een betoverende avond waarin Shirma’s krachtige stem, doorspekt met een dosis humor en zelfspot, het publiek meenam op een reis vol enthousiast meegezongen en gedanste momenten.

Het programma van de avond betrof  de integrale uitvoering van het legendarische concert van Aretha Franklin uit 1968 in het Concertgebouw in Amsterdam. Shirma, doordrenkt van passie en soul, bracht de grootste hits van Aretha ten gehore, waaronder onvergetelijke nummers als ‘Respect’, ‘Chain of Fools’, ‘Think’ en ‘Natural Woman’. Het samenspel met het Orkest Koninklijke Luchtmacht, met hun unieke sound bestaande uit 41 blazers en een 7-koppige ritmesectie, voegde een nieuwe dimensie toe aan deze tijdloze klassiekers.

Niet alleen werden de bekende nummers met uiterste precisie uitgevoerd, maar ook minder bekende pareltjes uit het rijke repertoire van Aretha Franklin kregen een welverdiende plek op het podium. De speciaal voor deze avond gemaakte arrangementen lieten de veelzijdigheid en onmiskenbare talenten van Aretha op indrukwekkende wijze zien.

De avond kreeg een extra glans door de officiële presentatie van het vinyl album van de show. Shirma Rouse bewees niet alleen een begenadigde zangeres te zijn, maar ook een charismatische entertainer die moeiteloos een connectie maakte met het publiek. Het concert in het Muziekgebouw Eindhoven met Shirma Rouse en het Orkest Koninklijke Luchtmacht ging verder dan een muzikale uitvoering; het werd een onvergetelijke ervaring waarin soul, passie en muzikaal vakmanschap op magische wijze samensmolten tot een betoverende avond.

De veelzijdigheid van Shirma Rouse als artiest kwam niet alleen tot uiting in haar vocale prestaties, maar ook in haar vermogen om de sfeer in de zaal te beïnvloeden. Het publiek werd meegenomen op een reis door emoties, van opzwepende vreugde tot diepere soulvolle reflecties. Het Orkest Koninklijke Luchtmacht, onder leiding van bekwame dirigenten, bracht niet alleen een begeleidende rol, maar was een integraal onderdeel van het algehele geluidsspectrum, waardoor de avond een symfonie van soul en harmonie werd.

De betoverende uitvoeringen van zowel bekende als minder bekende nummers, samen met de charisma van Shirma Rouse en de unieke samenstelling van het Orkest Koninklijke Luchtmacht, maakten deze avond tot een gedenkwaardige viering van muziek, waarin het verleden van Aretha Franklin werd geëerd en de toekomst van soulvolle klanken werd omarmd. Het vinyl album, nu officieel gepresenteerd, zal fungeren als een blijvende herinnering aan deze magische avond vol soul, passie en muzikale meesterschap.

Foto’s (c) Rita Kuenen

Deel: