Afgelopen zaterdag 25 november had de bekende Italiaanse Bon Jovi Tribute band “Bad Medicine” de eer om de heropening van live café Woetsjtok in Brunssum te verzorgen.

Liveclub Woetsjtok is al jaren een bekende uitgaanslocatie voor jong en oud in Brunssum (Zuid- Limburg).  Sinds oktober 2005 programmeert Woetsjtok de betere tribute- en coverbands. Vaak uit de regio, maar ook veel bands uit het buitenland stonden al op het kleine podium van dit ‘live-cafe’, meestal in de stijl pop- en rock, maar ook blues en andere stijlen.

Na enkele ‘stillere’ jaren is eind 2022 besloten om Woetsjtok te restylen naar Woetsjtok 2.0 en te voorzien van nieuwe geluidstechniek en licht. Niet zonder succes, want zaterdagavond was er een uitverkocht huis in Brunssum.

Bad Medicine, wordt ook wel De Bon Jovi Tribute Band genoemd, en is een bekende naam in het tribute circuit. Ze zijn dan ook een ware tribute band, die de bezoekers meeneemt naar het Bon Jovi uit de jaren 80. De band neemt je terug in de tijd van de eerste Bon Jovi-albums: ‘Bon Jovi’, ‘7800° Fahrenheit’ en de bekroonde albums ‘Slippery When Wet’ en ‘New Jersey!’ Ze proberen in detail een show neer te zetten die zo dicht mogelijk in de buurt komt van de originele Bon Jovi-shows uit die vroege jaren, met het geluid, de uitstraling en de stijl van de gouden jaren van glamrock.

Bad Medicine was al jaren een graag geziene tribute band in Woetsjtok en omdat zij op zondag optraden in Eindhoven, kon een bezoekje aan Brunssum niet achterwege blijven. Geopend werd er zaterdag met ‘Lay your hands on me’, de traditionele opening van de band, een verwijzing naar het legendarische concert van Bon Jovi uit 1989 tijdens het Moscow Peace Festival. Waar zanger Josh normaal opkomt met lange leren jas en militaire cap, was hij deze keer gekleed in even legendarisch geel ‘slippery when wet’ shirt. Later tijdens de show vertelde Josh dat hij vanwege de lange reis uit Italië en het feit dat hij ook een dagje ouder wordt, zijn jas vergeten was. Evenals de rode rozen die normaal tijdens een optreden van Bad Medicine worden uitgedeeld tijdens ‘Bed of Roses’.  Voor het aanwezige en enthousiaste publiek maakte dat het feestje er niet minder om.

Naast de bekende hits als ‘You give love a bad name’. ‘Born to be my baby’  en ‘Wanted dead or alive’, werden er ook twee bij het grote publiek minder bekende nummers gespeeld, ‘In and out of love’ van het album ‘7800 Fahrenheit’ en ‘Burning for love’  van het debuutalbum uit 1984 ‘Bon Jovi’. De echte Bon Jovi-fans waren op die momenten makkelijk uit het publiek te filteren, maar ook de anderen genoten van de energie van deze Italiaanse muzikanten. En ‘Livin’ on a prayer’ kon natuurlijk iedereen woordelijk meezingen. Een feestje van herkenning voor iedereen die Bon Jovi een warm hart toedraagt!

Ondanks dat de band vooral een ode brengt aan de oude Bon Jovi-jaren, konden de bekendste nummers uit de jaren nineties en de vroege zeroes zoals ‘Always’ en ‘It’s My Life’. natuurlijk niet ontbreken.

De band voerde de nummers uit met muzikale en vocale trouw aan de legendarische New Jersey-band. De show werd compleet gemaakt met kleurrijke glam-kleding en accessoires door deze muzikanten met een passie voor Rock​ ‘n’ Roll. Met recht de titel ‘de nummer 1 Bon Jovi Tribute Band in Europa’.

Setlist:

1. INTRO
2. LAY YOUR HANDS ON ME
3. WILD IN THE STREETS
4. BORN TO BE MY BABY
5. BAD NAME
6. NEVER SAY GOODBYE
7. IN AND OUT OF LOVE
8. RAISE YOUR HANDS
9. BED OF ROSES
10. RUNAWAY
11. WANTED
12. BURNING FOR LOVE
13. ALWAYS
14. LIVIN’ON A PRAYER
15. BAD MEDICINE
16. IT’S MY LIFE
17. I’LL BE THERE FOR YOU

Foto’s (c) Daniel Frisse

Deel: