In de jaren 80 zag in Amerika een nieuwe boyband het levenslicht: New Kids On The Block. Met grote hits als ‘Step By Step’ en ‘Tonight’ veroverden Donnie Wahlberg, Danny Wood, Jonathan Knight, Jordan Knight en Joey McIntyre de harten van hun fans. In 1994 ging New Kids On The Block uit elkaar om uiteindelijk in 2008 weer bij elkaar te komen en het album ‘The Block’ uit te brengen. Het betekende de grote comeback van New Kids On The Block. Anno 2023 is het 15 jaar geleden dat de reünie plaats vond en om dit gegeven te vieren brengt de nog steeds zeer populaire groep een re-issue van dit succesvolle album uit. ‘The Block Revisited’ bevat naast de nummers van het album ‘The Block’ ook een aantal niet eerder uitgebrachte tracks.

Op het album ‘The Block Revisited’ staan geremasterde versies van alle nummers van het in 2008 uitgebrachte album ‘The Block’. Openingsnummer ‘Click Click Click’ brengt de luisteraar direct in een lekkere flow en het klinkt tijdloos. Bij het luisteren van ‘Click Click Click’ wordt meteen duidelijk dat New Kids On The Block zich nog steeds één van de beste boybands mag noemen. Ook bij ‘2 In The Morning’ komt de toch wel typische boyband sound naar voren en het is een jas die New Kids On The Block nog steeds perfect past.

Het album ‘The Block’ kent ook een aantal zeer interessante duetten die logischerwijs ook op ‘The Block Revisited’ staan. ‘Single’ met Ne-Yo is een heerlijke track, waarbij de stemmen erg goed bij elkaar passen en waarbij het rapgedeelte van Donnie Wahlberg het geheel een extra dimensie geeft. ‘Big Girl Now’ valt ook direct op, dit duet met Lady Gaga stamt uit de begintijd van de zangeres die in de tussentijd uitgegroeid is tot superster. Qua stijl springt ‘Grown Man’ eruit, deze samenwerking met The Pussycat Dolls en Teddy Riley brengt het album naar een hoger niveau.

“‘The Block Revisited’ is een viering van de magische band die we de afgelopen 15 jaar hebben opgebouwd”, aldus Donnie Wahlberg. Wat deze re-issue extra bijzonder maakt, is dat er naast de reeds bekende nummers ook een aantal nieuwe nummers op staan. Zo heeft de ultieme favoriet onder de fans, ‘Coming Home’, een plaats op ‘The Block Revisited’ gevonden. ‘Coming Home’ was een van de eerste nummers die voor het album ‘The Block’ werden geschreven, maar haalde het album uiteindelijk niet.

Dat New Kids On The Block nog prima met de tijd mee kan gaan en zich kan meten met de hedendaagse generatie boybands is goed te horen in de Dem Jointz-remix van ‘Dirty Dancing’. Hierop werken ze namelijk samen met Joshua, DK en Dino van K-pop sensatie Seventeen. Deze track is een van de hoogtepunten van het album waarbij generaties samenwerken en een sterk geheel vormen.

Het album ‘The Block Revisited’ is een mooi document in de glansrijke carrière van deze pop-iconen. Een waar geschenk voor New Kids On The Block-fans en een must-have voor iedere boyband fan en iedereen die de popmuziek een warm hart toedraagt. (8/10) (Universal)

 

Deel: