In de wereld van de familie Poels is muziek niet alleen een passie maar ook een bloedband die diep geworteld is. Jack Poels, de charismatische frontman van Rowwen Hèze, onthult nu zijn nieuwste muzikale onderneming, het veelbelovende Nevenproject.

Het Nevenproject, geleid door de bezielende stem van Jack Poels zelf, omvat een indrukwekkende line-up van muzikale neven, waaronder neef John, van de rock ’n rollband De Woeste, op gitaar en neef Sander, een podiumveteraan van vele jaren, op bas. Opmerkelijk is de aanwezigheid van drummer Jules, voorheen lid van The Hummingbirds, die weliswaar niet officieel familie is, maar met liefde als achterneef wordt omarmd. Samen met Poels tekende hij voor de opnames, mix en productie, wat resulteert in een muzikale uitspatting die zonder twijfel uitgesproken is.

Het Nevenproject neemt het publiek mee terug naar de gouden jaren van hardrock in de zeventiger en tachtiger jaren. Met een knipoog naar invloeden als Thin Lizzy, ZZ Top, Creedence Clearwater en een vleugje Grandaddy, brengen de neven een unieke mix van rockmuziek die de tand des tijds doorstaat.

Het langverwachte album, getiteld ‘Totempoal’, zal zijn debuut maken in juni 2024, waarna het Nevenproject in februari van datzelfde jaar een uitgebreide tour door het hele land zal starten. De neven streven naar de authentieke bandervaring van weleer, waarbij ze rechtstreeks van de oefenruimte naar het podium gaan. Een ongecompliceerd inpluggen en spelen: het hele album plus enkele verfijnde covers.

Wat het Nevenproject echt kenmerkt, naast de rauwe rockenergie, zijn de prachtige Limburgse teksten. Doordrenkt met humor, melancholie en een scherp oog voor schijnbaar alledaagse momenten die glans geven aan het leven, belooft het Nevenproject een muzikaal avontuur te worden dat zowel hartverwarmend als opwindend is.

Dus vergeet boerengolf, gourmetten en karten. Trakteer jezelf op het Nevenproject: een familie-uitje met ballen!

Deel: