Iedere dag tipt Maxazine zijn lezers over wat er die dag te doen is op het gebied van muziek. Concerten, festivals of wellicht iets heel aparts. Dagelijks wordt er één concert of festival uitgelicht waar vreemd genoeg nog kaarten voor verkrijgbaar zijn. Voor de last minute beslisser, die vandaag nog een gezellige avond wil hebben! Vandaag tipt Maxazine: Mother’s Finest @ Q-Factory.

Concerttip vrijdag 3 november: Mother’s Finest @ Q-Factory

Probeer Mother’s Finest maar eens in een hokje te plaatsen, onmogelijk! Wat het dichtst in de buurt komt is ‘een mix van funk, rock, gospel, R&B, metal en jazz die muzikale grenzen en stereotypering overstijgt’. Joyce ‘Baby Jean’ Kennedy, Glenn ‘Doc’ Murdock, Jerry ‘Wyzard’ Seay, Gary ‘Moses Mo’ Moore, John ‘Red Devil’ Hayes en Dion Derek vormen Mother’s Finest. Ondanks de verscheidenheid in genres worden ze gezien als pioniers in de funk.

De band is legendarisch te noemen. Na het tijdperk van Prince en Red Hot Chili Peppers is de combinatie van soul, (hard)rock en funk zo vreemd niet. Dat was anders toen Mother’s Finest er in de jaren zeventig mee kwam. In de VS werden ze verguisd: “Too damn funky to be white, they rock too hard to be black”. Mother’s Finest is de reus op wiens schouders een compleet genre rust. Trouw aan hun roots, tot op de dag van vandaag.

Deel: