De Limburgse zangeres Lotte Slangen, alias Madoux, werkt zich langzaam maar zeker een weg naar de absolute top van de Nederlandse en internationale popmuziek. Haar catchy dreampop is van internationaal niveau zoals ze al eerder bewees met de EP ‘ Leave me Blind’. die in 2021 uitkwam. Daarom stonden een aantal erg sterke tracks waaronder ‘ Runner’, ‘Neon’ en een eigen versie van ‘Unchained Melody’.

Dit ging allemaal niet onopgemerkt voorbij en Madoux stond sneller dan verwacht op het podium op het Pinkpop festival. Inmiddels heeft de band veel live ervaring opgedaan en komt Madoux nu dan met een volgende EP onder de titel ‘Anywhere’ . Velen zullen zich afvragen waarom nu weer een EP en niet meteen een volledig album, maar in de tegenwoordige tijd, waarin streams belangrijker zijn dan fysieke verkopen, zeker voor een opkomende artiest, is het juist heel verstandig om een vrij constante stroom van releases te genereren, waardoor de aandacht van de kritische luisteraars gewoon minder snel verslapt.

Op de nieuwe EP staan 5 nieuwe tracks waarvan er toch al drie ook weer eerder als single waren uitgebracht. De EP is is dus alleen nog maar een echte verrassing voor de Madoux-maagden, die nu voor het eerst met haar kennis gaan maken.

Anywhere is opgenomen in de Robot Studio’s in Gent samen met producer Pieterjan Coppejans (Eefje de Visser, Sylvie Kreusch). De master werd verzorgd door Alex Gordon (Florence + The Machine, Raye) en Christian Wright (Mumford and Sons, Coldplay, Ben Howard). Heel eerlijk hoor ik die topnotch namen er niet meteen vanaf. Het klinkt zeker niet slecht, maar de mix lijkt wat erg gecomprimeerd te klinken, zeker als je hem op een goede koptelefoon luistert, maar dat kan een kwestie van smaak zijn. Ik denk dat de mastering via het thuisbezorgd-systeem van Abbey Road is gedaan door Wright. Nette, adequate mastering, door grote namen, voor iedereen bereikbaar. Een top businessmodel, maar er is geen sprake van tailormade mastering. Maar hey, dit is pas de tweede EP van Madoux !

Het songmateriaal is wederom van hoge kwaliteit. ‘ Wilderness’ is een absoluut prijsnummer waarmee Lotte haar talent eens temeer zonder terughoudendheid tentoon stelt. ‘ In Our Blood’ is een lekker catchy song waarin Madoux wat meer dan anders experimenteert met hoe ze de song delivert. De meerstemmige arrangementen zijn niet heel erg ingewikkeld maar wel uiterst effectief. Beetje Fleetwood Mac-sfeertje. Je kan met mindere goden vergeleken worden.

Met ‘Anywhere’ zet Madoux de opgaande lijn door. Het is te horen dat Madoux inmiddels meer kilometers op de teller heeft staan. De band wordt steeds volwassener. Ik denk wel dat Madoux nu op een punt is gekomen dat de band het verdient onder de hoede van een grote maatschappij te komen. Het is al top-notch wat ze allemaal zelf voor elkaar gekregen hebben, maar om nu dan de echte sprong naar succes en erkenning te gaan maken, moet er nu een echt knallend album komen. Heren A & R Managers , letten jullie even op ? Niemand wil toch de Dick Rowe van de eenentwintigste eeuw worden?
‘Anywhere’ is een erg goede EP geworden. Onnederlands goed zeggen we dan. (8/10) (Polymoon music)

Deel: