A Coruña, Spanje, werd van 25 tot 29 oktober omgetoverd tot de wereldhoofdstad van muziek tijdens het onvergetelijke WOMEX 23-festival. Met een diverse line-up die de grenzen van genres en culturen doorbrak, bood dit evenement een muzikale reis als geen ander.

Zaterdagnacht met Sterren

De zaterdagavond van WOMEX 23 bracht enkele van de meest getalenteerde artiesten op het podium. Het begon met het podiumteam, bestaande uit Alexia Materne en Toshi Rösner, die het publiek betoverden met hun muzikale virtuositeit. Puuluup, Anna Tréa, Arnaldo Antunes, Jausmė Ko Shin Moon, Defmaa Maadef, Ana Carla Maza en BAMBA WASSOULOU GROOVE lieten allemaal hun muzikale stempel achter. De diversiteit van de acts en de kracht van hun uitvoeringen toonden de ware essentie van WOMEX: het vieren van wereldmuziek in al haar vormen.

Vrijdagnacht vol Muzikaal Plezier

Op vrijdagavond was het niet anders, met een indrukwekkende line-up van artiesten. Kutu, 79rs Gang, Nimkii & The Niniis, Haepaary, Khalil Epi, Avalanche Kaito en JINJ namen het publiek mee op een muzikale reis die hen liet dansen en meezingen. Deze artiesten toonden de kracht van muziek als een universele taal die mensen samenbrengt, ongeacht hun achtergrond.

Donderdagse Showcases: Een Wereld van Geluiden

Op donderdag was het tijd voor de showcases, waar opkomend talent en gevestigde namen zich presenteerden. Neomak, Lívia Mattos, Annamarret, Almir Meskovic en Daniel Lazar Duo, KIN’gongolo Kiniata, Florence Adooni, Mouvman Alé en les Heritieres brachten hun unieke geluiden naar het podium. Het publiek werd getrakteerd op een scala aan muziekstijlen, van traditionele klanken tot hedendaagse experimenten.

WOMEX 23: Een Wereld van Muzikale Ontdekkingen

WOMEX 23 in A Coruña was een vierdaags spektakel dat de diversiteit en rijkdom van wereldmuziek vierde. Met een indrukwekkende line-up van artiesten die de grenzen van genre en cultuur overschreden, bood dit festival een unieke kans om nieuwe geluiden te ontdekken en te genieten van de kracht van muziek om mensen over de hele wereld te verbinden. Het was een viering van muziek in al haar prachtige vormen en een herinnering aan de universele taal die ons allemaal verenigt. WOMEX 23 was een muzikaal avontuur dat nog lang in onze harten zal nagalmen.

Foto’s (c) Eric van Nieuwland

Deel: