David Duchovny, de veelzijdige artiest bekend als muzikant, acteur en auteur, heeft zojuist de data voor zijn Europese tour in het najaar van 2023 aangekondigd.
David Duchovny is bij het grote publiek vooral bekend vanwege zijn werk op het scherm in populaire series zoals The X-Files en Californication. Maar in de loop der jaren heeft Duchovny een grotere creatieve rol weten te veroveren. Hij heeft zes boeken geschreven en drie albums uitgebracht, waarbij hij lovende kritieken heeft ontvangen en een toegewijde fanbase heeft opgebouwd.

Het nieuwste album van Duchovny, getiteld ‘Gestureland’, werd uitgebracht in 2021 tijdens de pandemie. Het album is zowel intiem als groots, met invloeden uit de jaren ’70 Californische pop, alternatieve rock, folk en country. Het wordt beschouwd als tijdloze muziek die doet denken aan klassieke rock, de British Invasion, Bob Dylan, Tom Petty en Aimee Mann. Duchovny’s muziek wordt omschreven als welbespraakte, alt-rock-gekuste country-folk in de trant van Wilco en The Wallflowers. Zijn stem wordt geprezen om zijn droge resonantie en lichte heesheid, en wordt omschreven als oprecht .

Naast zijn muzikale carrière heeft Duchovny ook succes gevonden als auteur. Hij heeft onlangs een nieuwe roman uitgebracht, genaamd ‘Truly Like Lightning’, evenals een novelle met de titel ‘The Reservoir’. Bovendien heeft hij, in samenwerking met illustrator Phillip Sevy, de graphic novel ‘Kepler’ geschreven. Duchovny heeft zelfs zijn eigen roman, ‘Bucky F*cking Dent’, aangepast naar een film, die in première is gegaan op het Tribeca Film Festival.

“Ik kan niet wachten om een versie van dit album tijdens de tournee te presenteren,” zegt Duchovny. “Samen met mijn getalenteerde band creëren we een avondvullende show en nemen we het publiek mee op een reis.”

Op donderdag 16 november 2023 treedt Duchovny op in PAARD, Den Haag.

Deel: