Zondagavond, eerste paasdag, gaf Limp Bizkit eindelijk het verplaatste concert in de 013 in Tilburg. De 013 was compleet uitverkocht en de sterke support acts BLACKGOLD en Wargasm lieten de afgeladen volle 013 al vroeg op de avond op zijn grondvesten trillen. Het publiek kon de optredens van beide bands zeer waarderen, zo gingen de vuisten ook direct de lucht in. Tijdens het ombouwen van het podium voor het concert van Limp Bizkit was het publiek ook getuige van een nogal aparte pauze act. Een man in trainingspak probeerde met een set speelkaarten een ballon, die aan een microfoonstandaard hing, lek te prikken. Uiteraard lukte dit niet en zo vlogen de speelkaarten en zijn kleding door het publiek, tot hij alleen nog in zijn boxershort op het podium stond. Een dienstdoende roadie had al snel genoeg van deze vertoning en werkte te man naar de grond, trok de boxershort van de man uit waarna hij slechts in een string gehuld afdroop.

Net na 21:00 uur kwam DJ Lethal het podium op om het intro van deze Limp Bizkit show in te starten. Niet veel later betraden ook de andere bandleden van Limp Bizkit het podium en kon het concert beginnen met ‘Show Me What You Got’ als zeer sterke opener. Het concert in Tilburg was onderdeel van de ‘Still Sucks’-tour. De mannen van Limp Bizkit waren direct goed op dreef en hadden er duidelijk zin in. Ook het in 2021 verschenen ‘Dirty Rotten Bizkit’ ging er in als koek bij de fans in de 013. Toch zou de nadruk vooral op het oude werk van Limp Bizkit liggen tijdens deze show.

Frontman Fred Durst was in een goed humeur en en hij was ook goed bij stem, waar hij eerder deze week bij een concert in Duitsland wel last had van ziekte en stemproblemen. Fred maakte veel contact met het publiek en gaf aan dat de band erg blij was om weer in Nederland en Tilburg te zijn. ‘Rollin’ (Air Raid Vehicle)’ werd luidkeels door het publiek meegezongen, een lid van support act BLACKGOLD zong ook een stukje mee. Voor een komische noot zorgde het, bij dit nummer altijd terugkerende, outro namelijk ‘Rawhide’. Voor de trouwe bezoekers van Limp Bizkit concerten was dit natuurlijk geen verrassing, de nieuwe concertbezoekers keken echter wat verrast op tijdens dit humoristische einde.

Gitarist Wes Borland weet niet alleen met zijn zeer strakke gitaar riffs het publiek compleet plat te spelen, hij staat ook bekend om zijn interessante podium outfits. Compleet in een zwart pak met een zilver masker wist Wes het publiek in Tilburg meteen in zijn greep te krijgen. ‘My Generation’ was één van de highlights van de avond, er werd gesprongen en er ontstonden ook her en der wat mosh pits in de zaal. Bij ‘Livin It Up’ had een jongetje uit het publiek de avond van zijn leven, hij werd door Fred Durst het podium op gevraagd en zo zong en sprong hij enthousiast mee tijdens dit nummer. Niet alleen kreeg de jongen een high five en een knuffel van de Limp Bizkit frontman, ook signeerde hij nog een petje van deze fan.

Er hing een hele positieve energie in de 013, dit ontging ook Fred Durst niet. Bij ‘My Way’ liet het publiek in Tilburg nogmaals duidelijk en hard haar zangtalent horen. De goedgemutste Fred spoot hierna meerdere mensen nat met water. Al met al waren er gedurende de show een aantal hilarische momenten, zo ook toen er na de monster hit ‘Take A Look Around’ een hele grote BH het podium op werd gegooid. Fred Durst wilde heel graag weten van wie deze was, zodat hij de BH terug kon gooien en gooide deze uiteindelijk terug naar een man in het publiek. Veel indruk maakte ‘Behind Blue Eyes’, waar ook het publiek weer luidkeels van zich liet horen.

Met de George Michael cover ‘Faith’ kwam er een einde aan de reguliere setlist van deze avond, maar natuurlijk wist iedereen dat er nog één track niet gespeeld was, namelijk ‘Break Stuff’. Met deze toegift gingen Limp Bizkit en het publiek voor een laatste keer compleet uit hun dak. Nadat de 013 een zeer sterke en strakke Limp Bizkit show voorgeschoteld kreeg kon het publiek tevreden en voldaan huiswaarts keren.

Foto’s (c) Stefanie Portegies

Deel: