Zijn naam is onlosmakelijk verbonden met The Who, de band waar hij rockgeschiedenis mee schreef. Pete Townshend kwam als een muzikale oerkracht op het wereldtoneel, zingend, scheurend op een gitaar, maar ook als schrijver van veel van het materiaal waar de band furore mee maakte. Dat schrijven heeft hij nu wederom gedaan, maar nu als solo-artiest.

‘Can’t Outrun The Truth’ is de eerste solo single van Townshend in 29 jaar en komt uit op 24 maart. Hij maakte het nummer samen met zijn vrouw Rachel Fuller, die tevens producer en componiste is. De emotionele worstelingen waar mensen mee te kampen hadden tijdens de pandemie en dan met name het gebrek aan menselijke interactie, vormden de inspiratie voor het liedje.

De opbrengst van het nummer gaat naar het Teenage Cancer Trust, omdat zij er in de coronaperiode tijdens hun behandelingen vaak noodgedwongen alleen voor stonden.

De wereldberoemde kunstenaar Damien Hirst ontwierp een unieke cover voor de single, waarvan er ook een gelimiteerde vinyl versie verschijnt in een oplage van slechts tweehonderd stuks. Deze beperkte exemplaren zijn door Townshend zelf gesigneerd. Naast zijn nieuwe single ‘Can’t Outrun The Truth’ bevat deze versie ook Townshends single ‘Let My Love Open The Door’ (1980) als B-kant.

Deel: