Caroline Polachek’s langverwachte tweede volledige album “Desire: I Want To Turn Into You” is eindelijk gearriveerd, en het stelt niet teleur. De voormalige frontvrouw van Chairlift heeft een eclectische verzameling popliedjes gemaakt die verschillende stijlen en invloeden naadloos in elkaar laten overlopen, met als resultaat een unieke en boeiende luisterervaring.

Een van de opvallende kwaliteiten van dit album is de verscheidenheid aan muzikale genres en stijlen die Polachek in haar muziek verwerkt. Van de inventieve synth-pop hit ’Bunny Is A Rider’ tot de beklemmende ballade ‘Hopedrunk Everasking’, bewijst ze een meester te zijn in het samenvoegen van contrasterende geluiden en texturen. Het album bevat ook elementen van R&B, klassieke muziek, en zelfs een vleugje latin in de vorm van de twangy gitaar op ‘Sunset’.

De productiekwaliteit van “Desire” is niets minder dan uitzonderlijk. Polachek werkte samen met een team van getalenteerde producers, waaronder Danny L Harle, A. G. Cook en Jim-E Stack, om een weelderig en gelaagd sonisch landschap te creëren. Elk nummer is zorgvuldig gemaakt, met ingewikkelde instrumentatie, vakkundig gelaagde zang en zorgvuldig vervaardigde soundscapes.

De leadsingle van het album, “Bunny Is A Rider,” is een perfect voorbeeld van de zorgvuldige productie waarmee het album is gemaakt. De openingsbeats van het nummer trekken meteen de aandacht, en naarmate het nummer zich ontvouwt, bouwt het zich op tot een hoogstaand refrein dat je onmogelijk niet kunt meezingen. De productie van ‘Bunny Is A Rider’ is vlekkeloos, met lagen synths, percussie en Polacheks zang die zich vermengen tot een werkelijk betoverende ervaring.

Polacheks zang op ‘Butterfly Net’is al even indrukwekkend. Ze pakt thema’s als verlangen, identiteit en zelfontdekking aan met een rauwe en kwetsbare benadering die zowel diep persoonlijk als universeel toegankelijk aanvoelt. Op dit nummer zingt ze:’ Earth went silent, London fell asleep, She dreamt of winter, Where you appeared to me. Perfect timing as new petals in November’. Tekstschrijven kan ze dus ook als de beste . In haar muziek weet ze sentiment te vangen waar velen van ons zich in kunnen vinden, en Polacheks teksten vangen dat gevoel van onzekerheid en verlangen perfect. Wegdroom Muziek.

‘Desire: I Want To Turn Into You’ is een ware triomf voor Caroline Polachek. Ze heeft een prachtig album gemaakt dat haar veelzijdigheid als artiest en liedjesschrijver laat horen. De rijke mix van muzikale stijlen en de deskundige productiekwaliteit van het album maken het een must-list voor elke popmuziek fan. Polachek heeft zich stevig gevestigd als een kracht om rekening mee te houden in de muziekindustrie. Polachek komt voor een aantal optredens naar Nederland en België . Ze is op 24 Februari te zien in Paradiso, Amsterdam en op 27 Februari in TRix, Antwerpen. Beide shows zijn uitverkocht. Op 25 Februari zijn er nog kaarten voor haar show in ‘Die Kantine’ in Keulen.
(9/10)( Membran)

Deel: