Ambiance in het kot! Yerra Yerra, de muzikale evolutie van Candle Bags is terug met de nieuwe single, ‘Swimming’! Pompende dansbeats en ronkende synthgitaren vormen de basis voor deze speelse nieuwe Yerra Yerra-single. Zangeres Inge Henrotay neemt je mee op reis door trippy wateren, beladen met een grote “je m’en fous”-houding, Seppe Dausi verrast met zijn snijdend gitaarwerk en Robson Mangelschots die energetisch drumt alsof dit de laatste dag van ons bestaan is. Wout Rutten staat als bandlid actief achter de mengtafel en is onlosmakelijk met het geheel verbonden. Hij zorgt voor de lijm tussen de muziek.

‘Swimming’ heeft een lekkere flashback naar de jaren ’80, gemixt met het heden. Met hier en daar wat New Order invloeden duikt Yerra Yerra onder in de muzikale wereld van nu. Postpunktechnorock, en gewoon uit België, wat je niet zo 123 zou verwachten, gezien de uberstrakke productie en kwaliteit. In oktober schoot het vierhoofdige trio al direct in de roos met hun eerste single ‘Hard World’, geschreven in de naweeën van de corona crisis. Via ‘AEIOU’, ‘Fountain of love’ en ‘Stuck On You’ is de alternatieve rockband nu aanbeland op wat haar sterkste track is van het aankomende album.

Yerra YerraNu komt ‘Swimming’ uit, een single die Yerra Yerra definitief op de kaart zet. Niet alleen in Vlaanderen, maar ook in Nederland. Een goede opmaat voor het aankomende album van de band.

Het debuutalbum van Yerra Yerra zal volgende week uitkomen, waarna de band het album op 25 februari zal presenteren in de WERF/FARRM in het Belgische Hasselt. Een maand later zal de band in ’t Kapelleke in het Nederlandse Afferden staan en op 20 mei op Festival Etiek, ook in Afferden. Morgen komt ‘Swimming’ officieel uit, maar vandaag kan je de single al exclusief horen bij Maxazine.

Deel: