Lee Fields & the Expressions hebben afgelopen maandag de Botanique in Brussel volledig op zijn kop gezet. De totaal uitverkochte show (en dat op een maandagavond) was een opwindende ervaring die het publiek in vervoering bracht. Met hun unieke mix van vintage, fluwelen soul en blues gaven Lee Fields en zijn Expressions een show die werkelijk onvergetelijk was.

Vanaf het moment dat ‘Little James Brown’, zoals Fields ook wel liefkozend wordt genoemd, na een muzikale intro het podium betrad, was het duidelijk hoe vol energie en enthousiasme deze nu ruim 70-jarige zanger nog steeds is. Vanaf het moment dat hij het podium betrad, was het publiek geboeid. De energie van de band was aanstekelijk en het was onmogelijk om niet meegezogen te worden door hun enthousiasme.

Toen Lee zich volledig ontlaadde van zijn plicht om ‘geluk’ te brengen tijdens een intense vertolking van ‘I Still Got it’ van het album ‘Faithful Man’ uit 2012, kabbelde de energie door de zaal, tot aan de achterwand, om ongeremd terug te rollen naar het podium. De blazers deinden mee op de bas en drums, en het orgel danste rond Lee’s stem. Geluk in drie minuten.

‘Sentimental Fool’ dan. Lee waarschuwt de mannen zich niet te laten gebruiken als sentimentele dwazen in het spel dat liefde heet. Hij heeft het in het verleden zelf meer dan eens meegemaakt. Je gelooft elk woord dat hij zei.

Vanaf dat moment, zo vroeg in de show, werd elk nummer uitgevoerd met een intensiteit die voelbaar was. De energie van de band werd nog versterkt door het enthousiasme van het publiek. Het publiek danste en zong mee met elk nummer, waardoor een sfeer ontstond die elektrisch was. Er werd gedanst, gezongen en mensen vielen elkaar in de armen. Wat een prachtige avond.

Hoogtepunten waren er in overvloed. ‘Two Jobs’ hebben we zelden zo goed uitgevoerd horen worden, ‘Money is King’ bleek de drijvende kracht voor publieksparticipatie.

De magie van het concert werd nog versterkt door Lee Fields’ aanwezigheid op het podium. Hij commandeerde het podium met een vertrouwen en charisma dat onmiskenbaar was. Hij doet dit nu al meer dan 45 jaar, en het podium is zijn tweede thuis geworden. Zijn aanwezigheid was magnetisch en hij had het publiek in de palm van zijn hand. Hij bleef met het publiek communicere tijdens de hele show, waardoor het echt een interactieve ervaring werd. Zijn energie en enthousiasme waren aanstekelijk en het was duidelijk dat hij van elke minuut genoot, net als het publiek.

Lee Fields & the Expressions wisten zodoende een ongelooflijke show neer te zetten. Hun muziek is een unieke mengeling van vintage soul en blues die zowel meeslepend als energiek is. Elk nummer werd uitgevoerd met een ongelooflijke intensiteit, rauwheid en liefde, en toonde het immense talent van de band. Het muzikale hart van de band werd verder benadrukt door hun strakke achtergrondzang en de manier waarop ze zichtbaar genoten van de communicatie met elkaar op het podium.

Natuurlijk kon Lee geen afscheid nemen zonder ‘Honey Dove’ gespeeld te hebben. Het publiek smulde van de corduroy textuur van zijn stem, en Lee genoot zichtbaar. Hij had zijn missie om zijn publiek opnieuw blij te maken volbracht.

Lee Fields & the Expressions gaven een onvergetelijke show in de Botanique in Brussel, België. Hun optreden zat vol energie en enthousiasme, wat werd versterkt door Lee Fields’ charismatische en authentieke podiumpresentatie. De band toonde ook hun immense muzikale talent, met strakke harmonieën en prachtige blaasarrangementen. Het was een onvergetelijke ervaring die het publiek in ontzag en volledig uitgeput en druipend van het zweet achterliet. Deze show zal niet licht over het hoofd worden gezien door degenen die zo fortuinlijk waren en aanwezig konden zijn.

Lee Fields & the Expressions Setlist L’Orangerie du Botanique, Sint-Joost-ten-Noode / Saint-Josse-ten-Noode, Belgium 2023

Deel: