Dry Cleaning heeft de release van een nieuwe EP aangekondigd. De EP draagt de titel ‘Swampy’. Deze wordt op 1 maart uitgebracht op 4AD. Om het wachten te verkorten heeft de band twee nummers vooraf gedeeld: ‘Swampy’ en ‘Sombre Two’. Beluister ze hieronder.

‘Deze twee nummers zijn opgenomen tijdens de Stumpwork-sessies en voelen als goede metgezellen van elkaar’, zei Dry Cleaning in een verklaring. ‘Ze delen allebei de stoffige, desolate, ruimtelijke sferen die we onlangs hebben leren kennen. Aan de vooravond van deze release hebben we door het zuidwesten van de VS getourd, waar deze nummers thuis voelen in het droge, Mars-achtige landschap van de woestijn in Arizona.’

Naast deze twee nieuwe nummers bevat de Swampy EP een remix van Dry Cleaning’s ‘Hot Penny Day’ door Charlotte Adigéry en Bolis Pupul, en een remix van ‘Gary Ashby’ door Nourished by Time. De originele versies van deze tracks werden uitgebracht op het Stumpwork-album. Een demo van het nummer ‘Peanuts’ is ook beschikbaar op de EP.

Dry Cleaning begint aan een uitgebreide wereldtournee, die ze vorige maand zijn begonnen. Ze zullen doorgaan met touren tot april en optreden in de Verenigde Staten, Canada en Europa.

Dry Cleaning is ook in Nederland en België te zien en wel op

    • 19 Maart in Vera , Groningen
    • 20 Maart in Paradiso , Amsterdam
    • 31 Maart in de Maassilo , Rotterdam
    • 01 April  in de Trix , Antwerpen

Foto (C) Max Miechowski

 

Deel: