Rammstein – Zeit

Na een coronaperiode hebben deze heren weer bewezen wie en waar ‘Rammstein’ voor staat en is. En deze heren zijn terug van weggeweest, en zijn terug weer ijzersterk, zoniet, van staal gewoon. Dat ze graag de spot drijven met van alles, is nu ook weeral geweten, en zo hebben wij die mannen graag! Niet te verslaan!  ‘Zeit’, ‘Zick Zack’, ‘Dicke Titten’…. de één na de andere song laten ze op ons los. Rammstein; het kan zo een merk zijn, van een goed, pittig biertje, die altijd wel smaakt, eender wanneer.

 

Impera-Ghost

Papa Emeritus, oftewel, Cardinal Copia gaat met de band weeral goed tekeer met ‘Call Me Little Sunshine’, ‘Spillways’, ‘Kaiserion’,… Als een ziedende trein dendert deze band gewoon voort. De Zweedse heavy metal formatie, met doom metal, en psychedelische rock, je merkt dat de band nog steeds hun hart en ziel in de songs legt.

Alter Bridge – Pawns and Kings

Een hele poos terug dat we deze nog gehoord hadden, en wel met nieuw materiaal.Nu ze serieus, lange poos hebben stilgezeten, mogen ze terug gehoord worden, want they’re back! Last Man Standing, Sin After Sin, Dead Among The Living…  Wat wil ik doodgraag weer dat ze op een festival staan, waar ik ook ben, dit klinkt zoveel beter, live en luider!

 

Muse -Will Of The People

Die mannen van Muse, die zijn toch ook gebeten door de microbe van the nineties en the millies, die blijven maar muziek brengen, die onverslijtbaar is, en als ze dit nog eens in nieuw jasje steken, en die nog net iets straffer uit de hoek komt, wordt dit alweer gesmaakt, met hun typische riffs en stem van zanger Matthew Bellamy! Kill or be Killed, Will Of The People, Verona… Muse is gewoon onverwoestbaar en tijdloos!

Eddie Vedder- Earthling

Eddie Vedder, de man achter Pearl Jam, die ook de muziek verzorgde voor de fantastische film ‘Into The Wild’, brengt nu ook solo plaat uit genaamd ‘Earthling’ Invincible, Fallout Today, Good and Evil, Rose of Jericho, The Dark…. Hij neemt ons weer mee op avontuur, zijn teksten zijn weer gedichtjes, hoe hij er ook opkomt… God mag het weten!

 

Laura Cox – Head Above Water

De Anglo-Franse gitariste en zangeres, ondertussen al naam en faam bekend gemaakt, met ‘The Laura Cox Band’ , op Hellfest in 2020, heeft nu soloplaat uit, met ‘Head Above Water’, en songs zoals ‘One Big Mess’, ‘So Long, ‘Set Me Free’, ‘Before We Get Burned’… Het is alsof je aan het cruisen bent door road 66 met deze muziek, of het brengt mij toch alvast in die sfeer… .

Ruben Block- Looking To Glide

Een belangrijke naam in de rockwereld bij ons Belgen, maar ook héél ver daarbuiten, zo blijkt, want terug ligt er een soloplaat van hem in de rekken. ‘Turning On A Fan’, ‘That’s Just The Way’, ‘Looking To Glide’… Ze zijn weer op zijn typische manier van muziek, met die stem, wat electropop in verwerkt, gitaar en die atypische stem, maar het dweept je toch mee de muziek om verder te ontdekken.

 

Within Temptation- Aftermath

Sharon Den Adel en haar band, hebben dit maar weer fijntjes voor mekaar verkregen, om hier weer een knoert van een plaat neer te zetten, genaamd, “Aftermath”. “Don’t Pray For Me”, “Shed My Skin”, “The Purge”..  Ook deze band is doorheen de jaren alleen maar beter en beter geworden, en gegroeid van middelzacht, tot wel pittige liedjes, maar ze hebben enkele ondertonen gehouden, die hun typeert tot “Within Temptation” maakt. Die herkenbare riffs, zang,… En nog maar net getourd met niemand minder dan “Evanescence”, “Amy Lee”. Het mag al iets straffer en hartiger bij mij aan toegaan, of om de dag mee te beginnen, ideaal, alleen zorgen dat er geen koffie verloren gaat… .

Lacuna Coil- Comalies XX

De Italiaanse heavy metal/gothic formatie “Lacuna Coil”, met frontvrouw “Cristina Scabbia” en frontman “Andrea Ferro”, gaan al ettelijke zestien jaartjes mee. En hebben van Comalies (2002), Comalies editie 2022 gemaakt,of tenminste heruitgevonden, en deze knap wat steviger, en iets agressiever gemaakt, ‘Heaven’s a Lie’, ‘Tightrope’, ‘Swamped’, … . En het staat hun echt wel, een nieuw jasje, met een betere attitude, ik ben fan!

 

Infected Rain- Ecdysis

Lena Scissorhands, en haar band “Infected Rain”, afkomstig van Moldavië, en wonende te USA, zangeres, performer en model.  Als deze haar scheur open zet, kun je best wegblijven bij oma’s haar porselein, of kristallen glazen, want met dit nieuw album,”Postmortem Pt.1”, “Fighter”, “ The Realm Of Chaos Feat. Heidi Shepherd (Butcher Babies) Zelfs de harde stukken afgewisseld, met een goede brok gitaar en drums, en de zachte stem van Lena, is als een zalf op een brandende wond.

Deel: