Na corona periode was het eerste concert in 2022 die ik aandeed, was Infected Rain, te Arnhem in de Willemeen, met tal van bands in het voorprogramma, maar Lena Scissorhands en de band, waren in topvorm, en jawel hoor, het werd een pittig en pikant optreden, en dankzij covid, was het meeste van het publiek al afgedropen of al reeds naar huis getrokken, dus blijheid voor mij, want ik stond front row, te genieten, van het stevige gitaarwerk, en zang van de geweldige Lena!

Queen feat. Adam Lambert in het Sportpaleis, Antwerpen.

Ook al is het niet meer hetzelfde sedert het overlijden van Freddie Mercury in 1991, maar Adam Lambert blies Queen, nieuw leven in. Zelfs Brian May en Roger Taylor de oudgedienden van Queen zie je samen genieten op podium, maar ze zijn onze beste vriend, “Freddy” niet vergeten, alleen het verschil met Adam en Freddy is, het verschil in stem en toonhoogte, voor de rest lijken ze wel op elkaar, veel bling bling, kostuums en hoe gekker de outfit ook was, aantrekken zei Freddy, en Adam doet het ook gewoon.
De ene na de andere klassieker, passeerde de revue, en mooiste aan het hele optreden, was toen Brian May, “Love of My Life” ging brengen, zong het volledige Sportpaleis mee, tot in de nok van het dak, met alle zaklampen op smartphone, en een stuk videowall lichte op met Freddie op de achtergrond die de laatste noten zong.

Alweer een band, die ik op mijn lijstje kan afvinken van nog gezien te hebben, vooraleer Queen ophoudt te bestaan met optreden dan, want de muziek Freddy leeft verder, en ook al zingt Adam fantastisch, en zoals Fred ooit zei… “I Won’t be a rockstar, I will be a legend”.

Graspop

Dan kwam het langverwachte Graspop eraan, en covidvrij… En wat voor een dag het was, zaterdag, 34 graden, blistering heat, maar de optredens, en het verfrissende water tot wanneer het avond werd, was fantastisch, Europe, Foreigner, maar weinig vernieuwend, maar Jonathan Davis van Korn, wou ik nog eens zien, en het werd een feestje van jewelste, met als afsluiter op main stage was Judas Priest, maar Korn, toen “Start The Healing” begon te spelen, ging de boel uit z’n dak… En nog meer bij ‘Coming Undone’. Dit optreden was echt volledig losgaan, en met de afkoeling was dit zeker welkom.

Alcatraz

En als je denkt, hmm kan het nog beter na Graspop, wel het kon wel nog stukje heter, want Alcatraz drong zich op, en daar was het verschroeiend heet, had daar een openbaring met de kolossen van “Behemoth” te zien optreden, en de nieuwe plaat van “Arch Enemy” dat weekend, beiden zeer goed. Cristina Scabbia, de frontvrouw van Lacuna Coil, zag ik net voor mijn tenen, de pressroom binnenwandelen, en moest ik eventjes in mijn wangen knijpen, om te zien of ik niet aan het dromen was, maar dan nog, hun concert mee te pikken, en dit was al een heel tijdje terug dat ik die had zien optreden, het album “Comalies” XX werd losgelaten, en ‘Heaven’s a Lie’, ‘Swamped’, ‘Tight Rope’, ‘Reckless’, ‘Delerium’, alle registers werden opengetrokken, en frontrow stond ik weer te knallen in de zon, ook al was het verschroeiend maar gewoon één uurtje doorbijten, en dan losgaan op flesjes water…!

Ad Infinitum , Tivoli, Utrecht

En nog maar pas geleden, in Utrecht in de Tivoli, was er een concert, met 4 bands, op één avond.
Ad Infinitum, Butcher Babies, Beyond The Black en Amaranthe. Maar de beste show was toch met ‘Melissa Bonny’ en haar band ‘Ad Infinitum’. ‘Upside Down’, ‘Unstoppable’ En ook die te kunnen interviewen, en was echt het betere concert die avond, ‘Butcher Babies’ was beetje te kort, en te veel het publiek op te peppen. De rest van de bands, het was wel goed, maar niet om te zeggen, wauw!

Deel: