Ik kan echt niet kiezen, zoveel mooie concerten mocht ik meemaken in 2022. Daar is dan toch een top 10 concerten uitgekomen. Dit terugbrengen naar een top 5, zoals collega’s dat deden, was voor mij een brug te ver.

The Mavericks (013, Tilburg)

De ‘En Español’ tour bracht deze band naar Tilburg en ze bewijzen zich opnieuw als één der sterkste live bands van het moment. Dansen kan niet uitblijven en dat bleek.

The Damn Truth (Café Wilhelmina, Eindhoven)

Jammer dat ze maar voor een man of 40 stonden, als het dat al was. Ze speelden alsof ze voor een volle grote zaal stonden, wat dit een zeer bijzondere avond maakte. De Canadase hardrockers met Beth Hart-achtige vocals zijn een must hear voor iedereen en ik hoop dan ook dat de volgende passage van The Damn Truth in Nederland een stuk beter bezocht wordt.

Tom Jones (Ziggo Dome, Amsterdam)

De levende legende met de eeuwige stem zo lijkt wel. Deze man is de 80 gepasseerd maar heeft nog altijd de stem waar iedereen jaloers op is.

Joe Bonamassa (Ziggo Dome, Amsterdam)

Waar ik bij Tom Jones nog met open mond zat te luisteren naar de vocals, deed ik dat bij Bonamassa om zijn gitaarspel. Ik en een maat hadden na twee uur toch wel last van de kaken.

De Dijk (Effenaar, Eindhoven)

De laatste show van De Dijk, 2,5 uur, is er verdere uitleg nodig?

Foto: Filip Heidinga

Takida (Q-Factory, Amsterdam)

In Zweden vult de band grote arena’s, in ons land voor het eerst niet in de arena, wel in Amsterdam. De kleine zaal van Q-Factory ging volledig uit zijn plaat op de heerlijke alt rock met de op momenten hypnotiserende vocals.

The Script (Ziggo Dome, Amsterdam)

The Script bracht een geweldige show vol visuals en humor mee, volop genieten. Staat live als een huis.

De Kreuners (De Posthoorn, Hamont-Achel)

Volle bak in België, voor mij eindelijk live kunnen zien. Amper in ons land te zien helaas, de show in Tilburg werd gecanceld… Dan is het zoeken naar een show net over de grens, gelukkig het geval en 0,0 spijt, wat een geweldige live band, wederom vol humor en een bak aan klassiekers.

Foto : Fred Stiens

Milow (Effenaar, Eindhoven)

Milow overtrof eerlijk gezegd mijn verwachting, wat is die man live sterk, zeg. Ook de back up vocalisten stonden als een huis, wat zorgde voor magistrale samenzang, zelfs het barpersoneel stond heel erg te genieten.

King King (De Bosuil, Weert)

Als laatste de bluesrock van King King. Gitaarsolo’s om van te smullen, zeker in de altijd gezellige Bosuil.

Deel: