Het jaar is alweer bijna voorbij, maar voor de muziekliefhebber onder ons is er nog kans om een laatste concert mee te pakken voor het jaar 2023 aanbreekt. Ben jij benieuwd welke concerten je in Nederland nog kunt bezoeken dit jaar? Lees dan verder.

De Ziggo dome barst van het talent in december

Sta jij wel open voor een symphonische avond? Dan kun je op 9 en 10 december 2022 het Muziekfeest van het Jaar bezoeken in de grandioze Ziggo Dome! Daarnaast keert het legendarische Symphonica in Rosso terug op 14 december met als hoofdartiest: de Dolly Dots! Maar ook Maan schittert op 16 december op het podium en het is haar grootste show tot nu toe. Dat garandeert een knaller te worden. Dan maakt het wereldbekende BLACKPINK op 22 een stop in hun worldtour. Deze Koreaanse megasterren hebben wel al hun kaarten al uitverkocht, dus als je deze nog niet hebt kunnen bemachtigen, mis je dit spektakel helaas dit jaar. Waar je wel nog kaarten voor kunt scoren, is het knallende jaareinde met Verknipt x Free Your Mind. Verwacht een 11 uur durende techno marathon op 31 december: beter kun je 2023 niet beginnen.

Kies je voor klassiek, of toch liever voor rock?

Op 11 en 18 december kun je volop genieten van de prachtige muziek van André Rieu in Maastricht. Een echte aanrader voor liefhebbers van klassieke muziek. Hij is te bewonderen in het Limburgse Mecc. Meer fan van een goed rock concert? Goed nieuws: Volbeat maakt op 9 december het podium van Gelredome onveilig!

Hoe reis jij naar je volgende concert?

Je merkt vaak zelf wel dat wanneer er een gigantisch muziek festival of concert gepland staat, dat het openbaar vervoer die dag best een chaos kan zijn. Maar met de auto naar je venue rijden is ook niet ideaal, want hier betaal je enorm veel parkeerkosten voor. En dan moet je nog mazzel hebben dat er überhaupt een plekje vrij is. Daarom is het misschien nog wel het beste om te vragen of iemand je kan brengen. Je kunt ook op de fiets stappen. Woon je wat verder weg en is fietsen dus geen optie? Dan kun je naast het OV ook denken om per motor naar het concert te rijden.

Daarover gesproken, stap nooit je motor op zonder een verzekering af te sluiten. Voor de beste premies kun je je motorverzekering vergelijken bij een onafhankelijke partij als Vergelijkdirect. Zo ben je zeker van een passende dekking en premie.

 

Deel: