Rootsmuziek of Americana, hoe je het ook wilt noemen, hebben altijd de interesse gehad van Dieter van der Westen. Maar een nummer één hit had hij in Marokko met de Noord-Afrikaanse groep Kasba, waarmee hij achttien jaar lang door Europa, Amerika en Zuid-Amerika toerde. Voorheen verscheen al het album ‘Save My Memories’, dat niet echt opviel. Twee jaar geleden kwam ‘Old Oak Tree’ uit, in 2018 opgevolgd door ‘Me And You’, het debuutalbum van de Dieter van Westen Band. Met broer Eric, bassist, makte hij vorig jaar het akoestische album ‘The Sun Will Rise Again’.

En nu is onlangs van de Dieter van Westen Band ‘Honesty Of The Hopeful’ uitgekomen. De band bestaat naast de al genoemde Dieter (zang, gitaar) en broer Eric (bas) uit Aron Raams (gitaar), Gijs Anders van Straalen (drums), Joost Abbel (banjo, dobro) en Mirte de Graaff (viool). Alle twaalf nummers zijn door Dieter geschreven.

Het album begint met ‘Gave My Soul’, een loom bluesy nummer over de periode na een verbroken relatie. Melancholische trage stukken wisselen af met vlottere dansbare nummers als ‘Homeward Bound’ Andere nummers die een bijzondere vermelding verdienen zijn het autobiografische ‘Bittersweet’, het grappige ‘No Time To Waste’ en het droevige ‘From Dusk Till Dawn’, dat gaat over vluchtelingen die over de halve wereld zwerven om een vrede en geluk te vinden. De teksten zijn het absoluut waard om goed te worden beluisterd, muzikaal zit het allemaal prima in elkaar. Prima album. (8/10) (CRS)

Deel: