Single recensies zijn dun gezaaid hier op Maxazine, om de eenvoudige reden dat slechts 1 liedje bespreken vaak weinig stof tot schrijven oplevert. Tot ik de persinformatie over de nieuwe single van de Arnhemse zangeres PennyLeen kreeg toegestuurd. Na slechts één keer luisteren was het duidelijk dat achter ‘Epiphany’ een bijzonder verhaal schuilgaat.

‘Epiphany’ wordt gepresenteerd als een single, maar voldoet aan geen enkele single standaard: Het lied duurt ruim 6 minuten, is kaal, emotioneel en kwetsbaar tot op het bot. Toch pakt het je gelijk. In ‘Epiphany’ neemt Pennyleen je mee naar de diepste diepten waarin ze verloren raakte en zichzelf verloor. Waarna, in een openbaring ze de rust en stilte terugvond en ze langzaam zichzelf terugvond. Klinkt als je het zo droog opschrijft nogal dramatisch. Maar als PennyLeen het zingt geloof je haar niet alleen, maar je voelt gewoon met haar mee. Zeker als je de videoclip bekijkt: Uiterst sober in beeld gebracht fluistert, schreeuwt en zingt PennyLeen het lied alleen voor jou en treft het lied je in je hart.

‘Epiphany’ is zo’n lied dat juist door haar compromisloze eerlijkheid en intimiteit een gevoelige snaar raakt, Het vertelt het verhaal van een donkere periode waar PennyLeen de afgelopen tijd doorheen is gegaan en dat voel je. ‘Epiphany’ is gespeeld, gezongen en geproduceerd door PennyLeen en mixte het geheel zelf ook. Je kunt ‘Epiphany’ beluisteren op alle streamingdiensten, maar nog beter, bekijk de videoclip op Youtube:

Deel: