Vaya Con Dios, de iconische Belgische band met wereldwijd meer dan 10 miljoen verkochte albums op de teller, is terug met een nieuw album. Het komt uit in de reeks ‘Parce Que’ van platenlabel Pias, waar eerder ook al het ‘Vivre’ album van Arno in verscheen. ‘What’s a Woman’ geeft Dani de kans om een aantal bekende en minder bekende nummers uit het Vaya repertoire te brengen in nieuwe, intieme piano/zang versies

De naam Vaya Con Dios stond hoog op het verlanglijstje van Pias, sinds het begin van dit verzamelproject. Het gerucht ging echter dat Dani Klein had besloten dat haar zangdagen voorbij waren, en dat ze daar erg van genoot. Toen kwam Covid met een pak regels en voorschriften die voor iedereen golden. “Net toen ik het zat begon te worden, belde Kenny Gates (Directeur van Pias) om me te vertellen over zijn Parce Que project”, vertelt Dani. “Omdat ik op dat moment maar twee andere mensen mocht zien, was de zang/piano opzet eigenlijk perfect en uitstekend om de verveling te doden.”

Dani Klein weet wat Dani Klein wil, dus deze opname zou er alleen komen met haar vriend en uitzonderlijke pianist William Lecomte die haar al meer dan tien jaar live begeleidt op tournee. “Ik belde hem, hij zei meteen ‘ja’ en begon arrangementen uit te schrijven, we repeteerden een paar dagen en namen toen deze twaalf liedjes op die me heel na aan het hart liggen.”

Als voorproefje werd een nieuwe versie van hun hit ‘What’s a Woman’ uitgebracht, tevens het titelnummer. Het originele nummer (’90), dat enkele weken de Europese hitlijsten aanvoerde, heeft nu meer dan 22 miljoen plays op Spotify.

Dani Klein, de leadzangeres van de band herneemt deze hit in een intieme en warme piano-zang versie. ‘What’s a woman?’ was de tweede single van het tweede album van de band. Uitgebracht in 1990, werd het nummer een hit in veel Europese landen en kreeg het een gouden certificering in Oostenrijk en Nederland. Tot nu toe is dit het meest succesvolle nummer van de band.

De band zal na deze release ook verder de studio induiken voor de opnames van een nieuw album

Tracklisting:

1 Just a friend of mine
2 Forever Blue
3 Comme on est venu
4 Don’t break my heart
5 Puerto Rico
6 At The Parallel
7 Philadelphia
8 Time Flies
9 Nah Neh Nah
10 La pirogue de l’Exode
11 What’s a Woman ?
12 For you

Deel: