Vandaag brengt muzikante en songwriter Deborah Parlor haar nieuwe EP ‘Nowhere Land’ uit. Naast de eerdere singles ‘Driving Like A Dream Car Should’ en ‘Anybody Else But Me’ staan er twee nieuwe nummers op de EP. De songs op het project zijn een mix van americana en pop. Voor het schrijven van deze tracks is Deborah afgereisd naar Nashville in Amerika, wat dé muzikale stad is op het gebied van americana. Voor het project werkte de zangeres samen met de award-winnende producer en songwriter Femke Weidema. Door het gevoel van americana te combineren met pop is de muziek van Deborah Parlor voor luisteraars een perfecte inkijk in de ‘Nashville Sound’. ‘Nowhere Land’ komt uit via Cloud 9 Music en is vanaf vandaag overal te streamen.

Deborah Parlor (1988) is een artiest en songwriter van Nederlandse bodem, die een naam voor zichzelf aan het maken is in de wereld van americana- en popmuziek. Opgegroeid tussen de country en de folkmuziek begint Deborah op jonge leeftijd met het maken en schrijven van muziek. Ze rond op haar twintigste een Conservatorium studie af waarna een uitvoerende carrière in het theater begint. Deborah schrijft, acteert, zingt en speelt verschillende muziekinstrumenten. Ze neemt zich geen blad voor de mond, heeft een verhaal te vertellen en dit doet ze dan ook op een eerlijke manier in haar teksten. Deze ontwapende songwriter reist de hele wereld over om inspiratie op te doen voor haar muziek en schrijft en creëert graag met anderen. Zo schreef ze voor haar aankomende EP ‘Nowhere Land’ in Nashville, Tennessee met schrijvers zoals Jeff Cohen en Femke Weidema. Haar muziek wordt omschreven als americana met invloeden van verschillende stijlen zoals folk, country en blues. Live zet Deborah een stoere en authentieke americana sound neer begeleid door haar vaste band bestaande uit verschillende gitaren, mandoline en pedal steel.

Deborah Parlor heeft een muzikale stijl die we nog niet zoveel horen in Nederland, haar nummers zijn stoer en eerlijk en trekken qua productie toe naar de ‘Nashville Sound’. De zangeres schrijft en componeert haar nummers zelf en speelt ook op de gitaar. De ‘Nowhere Land’ EP volgt eerdere singles op en bevat twee nieuwe nummers. Naast de samenwerking met Femke Weidema heeft Deborah ook geschreven met wereldberoemde, award winnende songwriters uit Nashville zoals Jeff Cohen (Sugarland, Josh Groban, The Shires en Waylon). Op de EP heeft Deborah een verhaal te vertellen en dit doet ze dan ook op een stijlvolle manier in haar teksten. Verder wordt er met het gebruik van instrumenten zoals gitaren, een mandoline en een pedal steel een dromerig en magisch geluid gecreëerd voor luisteraars. Deborah zegt zelf: “Ik vind dat je op de EP de Nashville invloeden goed hoort en toch heb ik het ook dicht bij mezelf gehouden. Ik ben super trots op de nieuwe songs en op het geweldige, toegewijde en inspirerende team wat mega hard heeft gewerkt om dit mogelijk te maken.” Na de EP volgt de ‘Nowhere Land’ Tour die in oktober afgetrapt wordt in de Vorstin en begin volgend jaar verschillende clubs in Nederland afgaat.

 

Deel: