Singer-songwriter & muzikante Luka brengt vandaag haar nieuwe single ‘Something Somewhere’ uit. ‘Something Somewhere’ is de opvolger van haar succesvolle debuutalbum ‘First Steps Of Letting Go’ uit 2020. In het najaar gaat Luka op tour als support act van My Baby tijdens hun Nederlandse clubtour. ‘Something Somewhere’ is nu overal te beluisteren.

Geboren in Kaapstad, opgegroeid en gevestigd in Nederland; singer-songwriterLisa Lukaszczyk vormt de creatieve basis voor haar band Luka. Geïnspireerd door artiesten als Feist, Sylvan Esso en Bon Iver, laat Luka een sound horen met een vleugje dromerige electropop, folk en soul.

Na in 2018 ‘Welcome, Generation Everything’ te hebben uitgebracht, kwam in 2020 haar succesvolle debuutalbum ‘First Steps of Letting Go’ uit. Geproduceerd door Wannes Salomé (Klangstof, Nana Adjoa) navigeert dit album van verstilde elektronica naar pakkende indiepop. Het album werd opgevolgd door de release van de remix EP ‘Reworks [FSOLG]’ met drie herwerken gemaakt door drie verschillende muzikanten: Barbagallo (Tame Impala), Wannes Salomé (Klangstof) en Willem Ardui (Blackwave).

Luka’s nieuwe single ‘Something Somewhere’ is nu uit. Luka legt uit waar het lied over gaat: “Het schetst het gevoel van bevlogenheid. Een zoektocht naar de gloed van verwondering die ons in beweging houdt”. Het lied is tot stand gekomen tijdens een schrijfweek met vrienden, waaronder muzikanten Joep Le Blanc (ZES) en Guido Nederstigt (Darlyn). Daarna verder geschreven met vaste teamleden Joost Wesseling (Luka, Luwten) en Wannnes Salomé, en af-geproduceerd en gemixt door Joep Le Blanc. Met hem werkte Luka al eerder samen op twee songs van haar debuut album (‘Lost Today/Found Tomorrow’ & ‘Numbers’). In 2023 is er meer nieuwe muziek te verwachten.

In het najaar gaat Luka als support van My Baby op tour door Nederland:

01.12 Gebouw T, Bergen op Zoom
03.12 Annabel, Rotterdam
16.12 Effenaar, Eindhoven
17.12 Gebr Nobel, Leiden
22.12 TivoliVredenburg, Utrecht
23.12 Doornroosje, Nijmegen
24.12 Melkweg, Amsterdam

Deel: