Rockband Soul Asylum, bekend van de Grammy-bekroonde-hit ‘Runaway Train’, komt met nieuwe muziek op zak naar Het Depot. Dit is de eerste keer in vele jaren dat de band weer naar Europa komt.

In hun beginjaren maakten zij dwarse indierock en vormden samen met bands als The Replacements en Hüsker Dü het speerpunt van de lokale rockscene in Minneapolis. Na enkele releases op het – tevens in Minneapolis gevestigde – Twin/Tone label staken zij in 1988 hun neus aan het grote raam dankzij een platencontract met A&M Records. Twee albums later verkasten ze naar Columbia Records en met het album ‘Grave Dancers Union’ uit 1992 werden ze beloond met enkele wereldhits.

Twee jaar geleden – in het corona-lockdownjaar, jawel – losten ze nieuw album ‘Hurry Up And Wait’. Hoe hun nieuwe worp klinkt? Ontdek het live in Het Depot op 18 november!

Deel: