Zanger, gitarist en songwriter Leo Koster draait al vele jaren mee in het Nederlandse muziekwereldje en ook overzee heeft hij naam gemaakt, want je ziet zijn albums aangeboden op zowel vaderlandse als Amerikaanse en Canadese websites. Hij vormde zijn eerste band in 1975 en de eerste single verscheen in 1976. In de loop van de afgelopen 40+ jaren zijn diverse singles en albums van hem verschenen.

Onlangs kwam zijn nieuwste plaat ‘Rickies Till Dawn’ uit met daarop twaalf eigen composities. De band bestaat naast Koster uit Han Bavinck (gitaar), Walter van Zijl (drums), Kees Maat (accordeon, Wurlitzer) en Harm van Steen (bas, mandoline). Als extra steun doen op enkele nummers ook Roel Spanjers (toetsen), Sjoerd van Bommel (drums), B.J. Baartmans (gitaar), Charlie McCoy (bas) en Lloyd Green (steelguitar) mee. Muzikaal zit de band ergens bij de countryrock, waarbij de invloeden van Buffalo Springfield en Tom Petty duidelijk aanwezig zijn.

Zoals een goed songwriter betaamt zijn de nummers kleine verhaaltjes, die in muziek zijn verpakt. Luister maar naar ‘Collateral Damage’ over het bombardement tijdens WW2 van een scheepswerf in Den Helder, waarbij Kosters opa omkwam. Of ‘I Love My Ricky’, waarin hij bezingt hoe hij zijn 12-snarige Rickenbacker gitaar dag in dag uit, jaar in jaar uit bespeelt. Muzikaal en tekstueel een prima plaat, waarop veel te genieten is. Aanrader. (8/10) (Continental Record Services)

Deel: