The Zombies, wie kent die ene mega hit ´Time Of The Season´ nou niet? Deze, eigenlijk samen met één van de beste albums uit de jaren ’60 ‘Odessey And Oracle’ staan wel in het collectief geheugen. Totaal terecht dus dat de band in 2019 in de Rock & Roll Hall Of Fame werd opgenomen.

Zo klonk het stipt om acht uur ook in de grote zaal van de Tilburgse 013. Door de speaker werden ze aangekondigd alvorens de band op kwam en direct ‘Moving On’ inzette. Afkomstig van het tot dusver nieuwste album ‘Still Got That Hunger’ uit 2015. Al waren Argent en Blunstone het eens dat deze in 2016 is uitgekomen. Je kunt het ze niet kwalijk nemen met de respectievelijke leeftijd van 77.

Even snel wat over de geluidsmix. De zang stond, zeker in het begin van de avond, wat te hard in de mix waardoor Blunstone vele malen harder binnenkwam. Gelukkig duurde het niet lang voor dit werd bijgedraaid.

Verder werden er best wat nummers ingeleid door Rod Argent of Colin Blunstone. Op een gegeven moment wilde Colin een nummer inleiden, maar werd tegengehouden door Rod. Waarop Colin weer grapte naar het publiek dat hij een bril nodig heeft op het podium. ‘’There is a setlist right here, but I just can’t see it.’’ Het publiek en de band konden er goed om lachen.

Begin volgend jaar komt een nieuw album van The Zombies uit. De opnames zijn al afgerond en dus kreeg het publiek in Tilburg alvast een voorproefje. Drie gloednieuwe songs werden er gespeeld verdeeld over de setlist. ‘Merry Go Round’ was daarvan de sterkste. Dat bewijst dat ook nieuw werk van een band die al 60 jaar bestaat nog altijd de moeite waard blijft. Niet alleen op plaat, ook live zijn The Zombies nog altijd steengoed. Colin Blunstone zingt nog altijd met kracht, overgave, plezier en ook toonvast. Datzelfde valt te zeggen van Argent, die verder nog steeds meester is op de hammond.

Na aan het begin van de set wat nieuwer en/of wat minder bekend werk te spelen, gaan ze daarna moeiteloos verder met ‘Tell Her No’, wat de zaal goed ontvangt. Daarna doet de band er nog een schepje bovenop door ‘Old & Wise’ te spelen, wat Blunstone in de jaren 80 inzong. Wonderschoon.

‘Odessey & Oracle’ mag allesbehalve ontbreken en na dit uitstapje gaat de groep weer terug naar dit eigen album en speelt daar achtereenvolgens vijf nummers van. Ze begonnen met kant een, nummer een. Het geweldige ‘Care Of Cell 44’ werd magistraal uitgevoerd en kon dan ook op een goed applaus rekenen. Als vijfde en laatste nummer van de lp kwam ‘Time Of The Season’. Ook dit nummer, net als eigenlijk alles deze avond werd op zeer hoog niveau gebracht. Het tijdloze nummer kreeg bij afloop een staande ovatie, want voor dit concert was de zaal gevuld met stoelen.  De staande ovatie hield behoorlijk lang stand en dat leek The Zombies ook wat te doen.

Nadat Blunstone al een nummer in de set had, was het tegen het einde van de set ook tijd voor een nummer van Rod Argent. Na de break up van The Zombies richtte hij zijn band Argent op en had een hitje met ‘Hold You Head Up’. Op dit nummer kreeg hij flink wat tijd om helemaal los te gaan op zijn toetsen. Daar maakte hij dan ook dankbaar gebruik van. Wat blijft die man een tovenaar op de toetsen.

Na de lang uitgerekte, gave versie van Argent’s hit, al kijkende naar Rod zie je een grote glimlach op zijn gezicht verschijnen als hij het intro inzet van die andere megahit van de band ‘She’s Not There’, het publiek ging hierbij ook uit zijn bol.

Santana had met zijn cover ook een behoorlijke hit en dat zijn The Zombies niet vergeten. Tijdens dit nummer kregen de bassist en drummer ook even een momentje om te shinen. Al werd de spotlight gestolen door de gitarist die dus de gitaarsolo die Santana toevoegde in zijn cover tot in de perfectie, plus wat persoonlijke versieringen uitvoerde. Na opnieuw een lekker lange versie stond het publiek nog één keer op voor de muzikanten op het podium. Hierna bleven de twee oerleden Argent en Blunstone op het podium voor het minimale ‘The Way I Feel Inside’ wat de zaal weer snel muisstil kreeg.

Na deze mooie afsluiting was het dan na iets meer dan anderhalf uur gedaan en werden Rod en Colin voor een laatste maal onder een luid applaus en een staande ovatie bedankt. Deze twee levende legendes zijn nog altijd op wereldniveau en mochten ze terug naar Nederland komen is een concert van The Zombies zeker de moeite waard!

Deel: