Op 3 augustus staan de Iers-Amerikaanse folkpunkers van Flogging Molly in de grote zaal van poppodium 013 in Tilburg. Een concert waar veel fans al langere tijd naar toeleven, aangezien er nog niet heel veel folkpunkbands naar Nederland zijn gekomen na de twee zware coronajaren. Samen met supportact Ferocious Dog zal het begin augustus dan ook een wilde avond worden.

De folkpunkers werden in 1997 in de Verenigde Staten opgericht door een groep vrienden uit Los Angeles. Alleen frontman Dave King is geboren in Ierland, en de Ierse Celtic Punk klinkt door hem dan ook authentiek. De band is beïnvloed voor The Pogues en gebruikt in haar muziek traditionele Ierse punk- en folkinstrumenten als de mandoline, de doedelzak, de concertina, de fluit en natuurlijk de Bodrhán. Maar voor het stevigere werk zijn natuurlijk ook de verschillende gitaren en drums aanwezig.

Het concert in de Tilburgse popzaal is onderdeel van hun wereldtournee, die op 16 juli begint in het Duitse Paderborn, en via onder andere Nederland, België, Polen, Spanje, Frankrijk, Engeland en natuurlijk Ierland zal doorgaan naar de Verenigde Staten, alwaar de band hun tournee op 25 september zal afsluiten in Las Vegas.

Concerten van bands als Flogging Molly zijn niet alleen muzikaal altijd een feest, ook de drank gaat bij concerten van deze mannen altijd gemakkelijk ter hand. Niet alleen de volle glazen (Iers) bier, maar ook whisky en rum worden goed genuttigd tijdens de concerten van de mannen. Maar ook wodka is tegenwoordig steeds vaker een genuttigde drank tijdens een concertavond.

De bar in Tilburg zal op 3 augustus waarschijnlijk dubbel bezet zijn om het publiek zo snel mogelijk van een drankje te kunnen voorzien, maar mocht je geen kaartje hebben, dan is het natuurlijk altijd mogelijk om thuis een avondje Flogging Molly te kunnen genieten. Een avondje Spotify, of wellicht een live-DVD van de mannen, is zo georganiseerd. En voor de nodige versnaperingen is een online slijterij natuurlijk snel gevonden.

Voor de makkelijke fan heeft Maxazine reeds voorwerk gedaan en een concert uit 2018 op de kop getikt. Voor de drankjes, gescheurde t-shirts en de zweetlucht zal je zelf moeten zorgen. Tafels en stoelen aan de kant!

Deel: