Wie 38 jaar geleden bij de bookmakers had ingezet dat de toendertijd net opgerichte band Clouseau anno 2022 de bestverkochte Vlaamse band allertijden zou zijn, was nu stinkend rijk geweest. Opgericht in 1984 traden Koen en Kris Wouters woensdagavond op in een volledig volle 013 in Tilburg ter promotie van hun nieuwste album ‘Jonge Wolven‘.

Met een meer dan voltallige band kwamen de mannen onder luid gejoel het podium op en direct al viel op dat Clouseau zeker niet alleen vrouwen als trouwe fans had. Van begin tot eind leek de voltallige zaal in Tilburg mee te zingen met de nieuwe nummers van de band, maar natuurlijk ook met de oude kaskrakers.  Nieuwe nummers van ‘Jonge Wolven’ werden soepeltjes afgewisseld met top10 hits van weleer.

Clouseau wisselde oud en nieuw met elkaar af, en wie de nummers van de sympathieke Vlamingen niet zou kennen, zou niet kunnen zeggen welke nummers nieuw, en welke oude hits waren. Van begin tot eind zong het voltallige publiek de nummers mee. Ja, zelfs de groep mannen van middelbare leeftijd middenrechts van de zaal, sloeg geen woord over.

Het viel in Tilburg goed op dat grote kracht van Clouseau is dat Koen Wauters zich in ieder nummer volledig geeft. Oprecht gevoel, als hij bijvoorbeeld zingt over zijn scheiding en het prachtige ‘Domino’, of oer-enthousiasme in bijvoorbeeld ‘Anne’ of ‘Brandweer’. En juist dat enthousiasme is het ‘m. Of de band nu in een kleine of grote zaal staat, Clouseau geeft zich altijd helemaal. Ook in Tilburg gaf de band zich compleet en het leek met grote regelmaat alsof Koen en zijn mannen een stadion concert aan het geven waren in het nabijgelegen Willem II-stadion. Qua lichtshow en verdere entourage zijn de mannen er meer dan klaar voor.

Nee, arrogant zijn de mannen absoluut niet en veelvuldig contact met het publiek leek Koen goed te doen. Het was dan ook niet voor niets dat de sfeer meer dan opperbest was en de show uiteindelijk ongeveer een half uur uitliep op de vooraf aangegeven eindtijd. Het publiek maalde er niet om, dat genoot met volle teugen. Clouseau was in 013 nog net zo sterk als 38 jaar geleden. qua stem, muziek en enthousiasme. En dat stadionconcert… dat zal er zeker wel van komen!

Deel: