Iedere dag tipt Maxazine zijn lezers over wat er die dag te doen is op het gebied van muziek. Concerten, festivals of wellicht iets heel aparts. Dagelijks wordt er één concert of festival uitgelicht waar vreemd genoeg nog kaarten voor verkrijgbaar zijn. Voor de last minute beslisser, die vandaag nog een gezellige avond wil hebben! Vandaag tipt Maxazine: Five Finger Death Punch / Megadeth in Ahoy.

Concerttip maandag 20 juni: Five Finger Death Punch / Megadeth in Ahoy

Samen met special guest Megadeth geeft de Amerikaanse heavy metalband Five Finger Death Punch volgend jaar een concert in de nieuwe concertzaal RTM Stage van Rotterdam Ahoy. Het uit Las Vegas afkomstige Five Finger Death Punch groeide sinds de release van hun debuutalbum The Way of the Fist (2007) uit tot een van de populairste Amerikaanse metalbands. De groep heeft inmiddels acht studioalbums op zak, waarvan de jongste F8 (2020) is. De muziek van Five Finger Death Punch is duidelijk herkenbaar dankzij de zware gitaarriffs, sterke breakdowns en aanstekelijke melodieën, die geïnspireerd werden door bands als Pantera en W.A.S.P..

Net als tijdens hun laatste Europese tour in 2020, neemt Five Finger Death Punch als special guest niemand minder dan Megadeth mee. De legendarische heavy metalformatie uit Los Angeles behoeft allang geen introductie meer. Megadeth wordt al jaren gezien als een van de ‘big four’: samen met Metallica, Slayer en Anthrax behoren de Amerikanen tot de meest invloedrijke heavy metalbands aller tijden. Five Finger Death Punch gitarist Zoltan Bathory omschrijft de band als “absolute legends”.

Deel: