Iedere dag tipt Maxazine zijn lezers over wat er die dag te doen is op het gebied van muziek. Concerten, festivals of wellicht iets heel aparts. Dagelijks wordt er één concert of festival uitgelicht waar vreemd genoeg nog kaarten voor verkrijgbaar zijn. Voor de last minute beslisser, die vandaag nog een gezellige avond wil hebben! Vandaag tipt Maxazine: The Eagles in de Gelredome.

Concerttip vrijdag 17 juni: The Eagles in de Gelredome

De Eagles, bestaande uit Don Henley, Joe Walsh en Timothy B. Schmit, met Vince Gill en Deacon Frey, komen naar het Gelredome. Tijdens deze tournee, waarin het vijftigjarig jubileum wordt gevierd, spelen zij klassiekers uit hun gehele carrière zoals ‘Hotel California’, ‘One of These Nights’, ‘Life in the Fast Lane’, ‘Desperado’ en nog veel meer.

Zelfs in het huidige uiteenlopende muzieklandschap behouden de Eagles een aantrekkingskracht die zowel generaties als genres overstijgt. Als de bestverkopende Amerikaanse band uit de jaren ’70 en een van de bestverkopende acts aller tijden verkocht de band wereldwijd meer dan 200 miljoen albums, waaronder zes nummer 1 albums, en stond vijf keer bovenaan de singles hitlijsten. De Eagles wonnen zes Grammy Awards, werden in 1998 opgenomen in de Rock & Roll Hall of Fame en ontvingen in 2016 de Kennedy Center Honours. Hun album ‘Their Greatest Hits 1971-1977’ werd uitgeroepen als bestverkopende album ooit (38x platina); het album ‘Hotel California’ (26x platina) staat op de derde plaats.

Het concert in Arnhem vormt de start van de tournee, die vervolgens Liverpool, Edinburg en Dublin aandoet om op 26 juni in Londen af te sluiten. Bij alle shows behalve die laatste wordt de band vergezeld door special guests Little Big Town. De veelvuldig bekroonde band werd meer dan 45 keer genomineerd voor prestigieuze prijzen en won er twintig, waaronder Grammy-, AMA-, People’s Choice-, CMA- en ACM Awards en een Emmy award. Hun meest recente studioalbum, het veelgeprezen ‘Nightfall’, bracht hun wereldwijde totaalaantal streams tot een kolossale 2,3 miljard.

Deel: