Een nieuwe band uit de regio Nijmegen, Olav & The Blues Cruise is de band rond zanger/gitarist Olav Boereboom. Hij speelde eerder in o.a. The Red Rooster Club en werkte samen met artiesten als Kaz Lux, Ana Popovic, Little Willie Littlefield, Oscar Benton om er maar een maar te noemen. De rest van de band bestaat uit ervaren muzikanten als Lude Bakema (drums), Jos Hilgers (bas) en Frank Op ’t Veld (toetsen).

Onlangs is het eerste album ‘Unfulfilled Desire’ verschenen met daarop acht nummers plus een bonustrack, waarvan er zeven door Olav Boereboom zijn geschreven. De band krijgt ondersteuning van een aantal collega’s op bas, harmonica en zang. Het resultaat is een heel leuk album met prima blues, variërend in stijl en tempo, zodat het beluisteren van begin tot eind interessant blijft.

De twee covers zijn een verrassende versie van Steve Winwoods ‘Talking Back To The Night’ met een door Olav wat aangepaste tekst, en ‘Lead Me On’ van Curtis Harding. De teksten van de eigen nummers zijn zeer persoonlijk, zoals al blijkt uit titels als ‘You Left Me’ en ‘Let It Die’, waarmee de cd opent. Erg leuk is het duet met Suzan Wattimena in ‘The Mail’ en het stevige ‘Investigation’, waarin gitaar en keyboard afwisselend soleren. Kortom een prima album met uitstekende muziek. Zeker een aanrader. (8/10) (Olav Boereboom)

Deel: