Muziek van Pink Floyd inspireert al decennia lang generaties van muziekliefhebbers én muzikanten. Infloyd is de toonaangevende Nederlandse Pink Floyd tributeband die sinds 2013 floreert in het Nederlandse clubcircuit. Tournees langs de gevestigde poppodia werden in 2017 en 2018 groots afgesloten in AFAS Live in Amsterdam. In de show ‘Which One’s Pink’ wordt een waanzinnige selectie van Pink Floyd klassiekers gespeeld. Een eerbetoon aan de compositie en de sound, maar live zoals Pink Floyd dat in die jaren zelf deed: spelend met de materie tot een nieuwe momentopname.

InFloyd deed, na een uitgesteld concert in verband met corona, eindelijk de Groene Engel in Oss aan. Een zaal gevuld met die hard Pink Floyd fans genoten van de muziek van hun favoriete band. Op de setlist stonden uiteraard de tijdloze werken van de originele band maar ook het solo werk van Roger Waters.

De band heeft de laatste jaren wat wisselingen in de samenstelling gehad met een dieptepunt in 2021 toen hun zanger en gitarist Marco Bouwmans kwam te overlijden aan de gevolgen van kanker. Terecht dat hij dan ook tijdens het concert werd geëerd en gememoreerd. ‘Wish You Where Here’ werd dan ook opgedragen aan Marco. De stilte na de laatste noot was mooi. Een paar weken geleden werd afscheid genomen van de gitarist en zijn vervanger stond vanavond voor het eerst met Infloyd op het podium. Als Jodi Martin (zanger) het niet had verteld had niemand dat gemerkt. Aangevuld met een 3-koppige backingvocals stond het allemaal als een huis. De dames hadden ook individueel een aandeel in de show en mochten daarmee laten horen wat ze in hun mars hebben.

‘Wish You Where Here’ had ik al genoemd maar ook ‘Another Brick in the Wall’, ‘Breathe’, ‘Money’, beiden van ‘Dark Side of the Moon’, ‘Eclypse’ en zo veel ander moois. Voor veel bezoekers was dit een flashback naar Lichtenvoorde waar Pink Floyd in 2006 optrad en velen hun idolen voor het eerst zagen. Kortom een avond vol herinneringen en vol goeie muziek, met dank aan de mannen van Pink Floyd voor hun nalatenschap.

Foto’s (c) Rob Verbrugge

Deel: