Platenlabel 62TV Records heeft Maxazine laten weten dat begin deze week Kurt Van Peteghem is overleden. Kurt was de wilde gitarist van Mad Dog Loose, de eerste signing van 62TV in 1995. Het overlijden komt hard aan, aangezien slechts twee weken geleden Mad Dog Loose zanger Alain Allaeys het leven liet.

De band bestond, naast Kurt en Alain verder uit Armand Bourgoignie en Bernard Plouvier. Kurt speelde mee op de verschillende EP’s en het enige album van de band als kwartet, ‘Material Sunset’, in 1996. Kurt nam echter geen deel aan hun reünie in 2015, maar speelde voorheen alle Mad Dog Loose nummers zoals ‘Shiny Side’, ‘Devil Waltz’, ‘Versa’ en ‘Take Me Down’.

Tom Barman, die toen concerten programmeerde in de bioscoop Cartoons in Antwerpen, zei over Mad Dog Loose:
“beetje Beatles, beetje Velvet, beetje fantastisch!

Na de split van Mad Dog Loose in 1997, richtte Kurt samen met Kristel Eggers, Bart Westerduin en Luc Waegeman de Plastic Fish Factory op en bracht een album uit getiteld ‘Get Out’. In 2003 vormde hij Sticky Monster met Lode Sileghem, Ludo Huyge en Marnix Calsyn. Rond 2010 vervoegde Kurt de Gentse garageband The Mudgang met Luc Van den Berghe, Jo De Bondt en Kurt De Waele.

Kurt stierf aan een hersenbloeding in zijn huis in Gent, zijn levenloze lichaam werd op dinsdag 3 mei gevonden door zijn buurman. Kurt werd 56 jaar oud. Onze gedachten zijn bij zijn familie en vrienden

Deel: