Black Pearl is een project dat bestaat uit de samenwerking tussen de Finse gitarist Muddy Manninen, de Amerikaanse zanger en gitarist Marcus Malone en de Britse radioman en tekstschrijver Pete Feenstra. Goed beschouwd drie buitenlanders, die nu in Londen wonen.

Feenstra kwam jaren geleden met zijn ouders mee uit Nederland, Malone uit Detroit en Manninen uit Helsinki. Laatstgenoemde is jarenlang gitarist geweest bij Wishbone Ash en de in Detroit geboren Malone heeft ooit gewerkt voor Motown en Ike Turners label in Los Angeles voordat de liefde hem naar Londen bracht, waar hij zowel in eigen bands als in diverse projecten, waaronder één met Innes Sibun, heeft gewerkt.

Wat eigenlijk door Manninen en Feenstra begon als een project om nieuw werk te schrijven resulteerde na de komst van Malone al snel in een gang naar de studio met als resultaat het album ‘This Is Black Pearl’. Op het album staan elf zelfgeschreven nummers. Een fraai album, dat in stijl varieert van bluesrock, funk, soul en onvervalste rock. De opener ‘Angel Town’ zet wat dat betreft meteen de toon met Malones volle soulvolle stemgeluid en Manninens pittige gitaarlicks.

Andere nummers die wat mij betreft een speciale vermelding verdienen zijn ‘Delivery Man’, dat naar southern rock neigt, het funky ‘Handmade Pearl’, het dreigende ‘Moment Of Regret’ en het vlotte ‘Price On Love’, dat al als single uitkwam. Al met al een prima een goed gemaakte cd, waarop genoeg te genieten valt. (7/10) (Redline Records)

Deel: