De IJslands-Nederlandse songwriter Áslaug tourt in het najaar langs diverse zalen in Nederland en zal haar nieuwe EP ‘Thirst’ ten gehore brengen. De tour trapt af in Groningen en wordt vervolgt in Rotterdam, Breda en Arnhem. Áslaug is hét grote voorbeeld van de negatieve impact die corona op de carrière van een artiest kan hebben. Want door het virus heeft ze al haar geplande shows af moeten zeggen, waaronder zelfs haar release concert. Gelukkig heeft ze niet stilgezeten en gaat ze nu met hernieuwde energie én nieuwe songs de podia op.

Het afgelopen jaar heeft de zangeres gewerkt aan haar tweede EP ‘Thirst’, waarin ze elektronische popmuziek op een meer analoge manier benadert. Dit is de opvolger van haar eerste titelloze EP waarop de hit ‘Take From Me’ staat, waarmee ze 3FM talent werd en op Noorderslag speelde.

Voordat ze in september weer diverse podia betreedt is Áslaug 17 april 2022 te zien in Utrecht tijdens het Werkspoor Festival. Samen met haar vierkoppige band zal ze de alternatieve popsongs van zowel haar nieuwe EP ‘Thirst’ als van haar debuut EP ten gehore brengen. Een show waarin Áslaug’s vele identiteiten voorbij zullen komen. Fragiliteit en weerbaarheid in de vorm van dromerige melodielijnen en dynamische drumpartijen.

Áslaug Tourdata 2022:

17 april: Utrecht, Werkspoor Festival
10 september: Groningen, Simplon
15 september: Rotterdam, Rotown
17 september: Breda, Breda Barst
2 oktober: Arnhem, Luxor Live

Deel: