Joe Bonamassa, het Amerikaanse gitaarfenomeen geeft op 20 april het startschot van zijn tour in de UK en passeert ook Antwerpen op 24 april in de Lotto Arena. Hij dropte recent nog een geanimeerde muziekvideo voor zijn nieuwe single ‘Mind’s Eye’ van zijn laatste album ‘Time Clocks’. Een knap staaltje aan grafisch werk als eerbetoon aan de geanimeerde stijl van de Beatles’ Yellow Submarine en de prog rock video’s van de jaren ’70.

“Joe wanted this video to emulate the great prog rock videos of the past using cool custom illustrations and psychedelic scenes,” zegt Roy Weisman, CEO van Bonamassa’s label. “The song has a very Pink Floyd feel so the video needed to step up and meet that unique vibe. The whole Time Clocks record is about a journey and ‘Mind’s Eye’ gives you a fun glimpse of what could be swimming around in inside someone’s mind.”

Dat Joe Bonamassa eindelijk naar België komt in 2022 betekent een zucht van opluchting voor de vele Belgische fans! In 2020 zou hij voor een tweede keer in het Kursaal Oostende staan, dat hij in 2018 moeiteloos uitverkocht, maar corona besloot er anders over. In 2019 stelde hij zijn album ‘Redemption’ voor in een uitverkocht Koninklijk Circus in Brussel. Na drie overvolle Lotto Arena’s houdt hij in 2022 voor een vierde keer halt op zondag 24 april om er zijn langverwachte 15de studio-album ‘Time Clocks’ te vieren. Dat Joe Bonamassa dit jaar helemaal on fire is, is duidelijk af te lezen aan alles wat hij doet en laat.

Met een succesvolle solo-carrière van meer dan dertien jaar is Joe Bonamassa één van de meest geprezen gitaristen wereldwijd. Sinds 2000 bracht de man maar liefst vijftien studioplaten uit, waarvan elf met een eerste plaats in de Billboard Blues Charts. In augustus 2021 loste Bonamassa de single ‘The Heart That Never Waits’ van zijn gloednieuwe album ‘Time Clocks’, opgenomen in New York en gemixt door de legendarische Bob Clearmountain.

De muziek van Joe Bonamassa bereikt live, onder de gloed van de spots, zijn volle intensiteit. Getuige hiervan zijn de talloze officieel uitgebrachte concertregistraties. Zo verscheen in juni 2021 het live-album: ‘Now Serving: Royal Tea – Live From The Ryman’.

Omringd door zijn topmuzikanten speelt Bonamassa op 24 april 2022 in de Lotto Arena nummers van zijn nieuwste plaat “Time Clocks”, maar ook kleppers uit ‘Royal Tea’, ‘Redemption’, ‘Blues of Desperation’, ‘The Ballad of John Henry’ en uiteraard ook de all-time fan favourites. De grandioze virtuoos en -zanger blaast je ongetwijfeld omver!

Deel: