Nielson heeft zijn nieuwe single ‘Aan Zee’ uitgebracht. Vanaf oktober gaat de zanger, die dit jaar zijn tienjarig jubileum viert, de theaters in met zijn voorstelling ‘Vertrouwd & Nieuw’. De video voor ‘Aan Zee’ is vanaf morgen overal te bekijken.

Nielson schreef ‘Aan Zee’ met zijn vaste team: producer Lodewijk Martens, schrijver Matthijs de Ronden en gitarist Kevin Patrick. “’Aan Zee’ is vrolijk en luchtig, bijna zoals ik het vroeger schreef. Maar deze positiviteit komt van een diepere plek. Dit is pure levenslust.” Waar Nielson op zijn album ‘Diamant’ (2018) zijn gitaar achterwege liet, heeft hij hem nu weer opgepakt. “Ik hou van gitaarspelen. Dus dat doe ik. Dat bén ik.”

Dit najaar gaat Nielson de theaters in. In 2022 is het tien jaar geleden dat hij doorbrak met zijn single ‘Beauty & The Brains’ en daarna grote hits scoorde met ‘Hoe’, ‘Sexy Als Ik Dans’ en ‘IJskoud’. In zijn voorstelling ‘Vertrouwd & Nieuw’ neemt Nielson het publiek mee op zijn persoonlijke muzikale reis vanaf 2012 tot nu – en verder. Met zijn band trapt hij zijn theatertour af in woonplaats Dordrecht.

Deel: