Streamen, we kunnen haast niet meer zonder voor het luisteren van onze favoriete muziek. Zo heeft de alom bekende muziekstreamingdienst Spotify maar liefst 365 miljoen gebruikers wereldwijd. Maar Spotify is zeker niet de enige streamingservice met een groot aanbod aan muziek. We tippen daarom de vier beste alternatieven voor Spotify.

Apple Music

Apple Music is de grootste concurrent van Spotify. Met meer dan 70 miljoen nummers raak je niet snel uitgeluisterd. De app heeft leuke functies als live-radiostations om naar radioshows te luisteren, een luister-nu pagina, diverse playlists en songtekst-weergave. Ook zelf afspeellijsten maken is natuurlijk mogelijk.

Wel is de app alleen beschikbaar voor Apple-gebruikers. Om te ontdekken of Apple Music wat voor je is, is de app de eerste drie maanden gratis. Een premium-abonnement kost daarna € 9,99 per maand.

Luister hier De Spotify Maxazine België Playlist van 11 maart 2022

Tidal

De streamingapp Tidal is met € 19,99 per maand iets duurder dan Spotify, maar biedt wel maar liefst 80 miljoen nummers en daarnaast meer dan 350.000 video’s van artiesten en livestreams van concerten. Een Tidal abonnement is wat duurder, omdat de artiesten een groter deel van de opbrengst krijgen dan die bij Spotify. Jij krijgt daarvoor een breed aanbod aan muziek en videomateriaal.

Tip: Muziek offline luisteren en opslaan

Muziek en video streamen via internet kost soms best wat data. Daarom is het beter om je muziek op te slaan en offline te luisteren. Als je buiten de bundel van je telefoon abonnement of sim only gaat, wordt namelijk of je internet vertraagd of moet je meer betalen voor je dataverbruik. Offline kun je altijd en overal blijven luisteren én kijken.

Deezer

De muziek-app Deezer wordt veel gebruikt in Nederland. Je kunt zowel online als offline naar maar liefst 73 miljoen nummers luisteren. Deezer is gratis te gebruiken, als je reclames tussendoor voor lief neemt. Luister je liever reclamevrij? Dan is er het Premium-account voor € 9,99 per maand. Een familie-abonnement voor zes accounts kost € 14,99 per maand.

Met Deezer kun je je favoriete muziek opslaan en op verschillende apparaten beluisteren. Je kunt de muziek ook afspelen via Sonos apparaten, Bose Speakers, Android TV, Chromecast en Airplay. Met behulp van slimme assistenten als Siri, Google Assistent en Amazon Alexa kun je nummers aanvragen. Je eigen muziek uploaden kan ook.

Luister ook: De Maxazine 2021 Jaarlijst op Spotify

Juke

Juke is een Nederlandse streamingdienst van Talpa en kost € 10,- per maand. Luisteren naar je favoriete playlists, radiostations en podcasts kan zowel met als zonder persoonlijke account. In de app vind je ook playlists die door bekende dj’s van populaire radiostations zijn samengesteld.

Deel: