Noem het gerust een traditie, een gebruik, een usance of een gewoonte, maar elk jaar hebben we bij Maxazine weer de behoefte om over onze schouder terug te kijken naar het muzikale jaar dat achter ons ligt. Ook dit jaar doen we dat weer met een uitgebreide, zoveel mogelijk omvattende Spotify playlist waarop we het mooiste, het beste, meest ontroerende, dansbare, meezingbare van de muziek van afgelopen jaar bij elkaar gebracht hebben. Allemansvriendjes zoals de releases van Adele, Billie Eilish en Suzan en Freek, maar zeker ook de nog onontgonnen diamantjes die we bij Maxazine proberen te laten shinen zoals artiesten als Madoux, Albertine en Emma Jean Thackray. Ook zien we steeds meer de invloed van onze internationale zuster-sites Maxazine Duitsland, Frankrijk, België, Engeland, Spanje en Senegal doordat er dit jaar meer internationale acts zijn opgenomen dan ooit tevoren. Denk dan aan artiesten als Vadou Game, Grand Corps Malade, Inga Rumpf, La Femme en Gojira.

Er komt elk jaar de prachtigste muziek uit, die zich zeker niet beperkt tot het materiaal dat door de nationale radiozenders wordt gepromoot. Bij Maxazine luisteren we naar zoveel mogelijk muziek, grote namen, maar ook de kleinste independent met een zelfgemaakte release wordt bij ons serieus geluisterd. Bij Maxazine willen we niet dezelfde fout maken als die van Dick Rowe, destijds A&R manager bij Decca toen hij the Beatles afwees. Wat daarbij helpt is dat we allemaal bloedserieus enorm veel van muziek houden. In alle stijlen.

Daarom dus ook dit jaar weer de Maxazine 2021 Jaarlijst op Spotify. Naar onze stellige overtuiging de honderd nummers uit 2021 die het jaar in muziek gemaakt hebben voor ons allemaal. Een hele dikke zeven uur muziek dus waarmee je lekker het nieuwe jaar in kan roetsjen. Of je de playlist op je feestje met 4 wil gebruiken, of terwijl je aan het werk bent, en je wil wat muziek hebben, hij staat ervoor. Ook de rest van het jaar kan je gewoon terugkomen naar deze lijst, als je alweer wat nostalgisch wordt naar 2021 bijvoorbeeld, of wanneer 2022 je te lang gaat duren, of gewoon als muzikale mijlpaal.

Wij hopen in elk geval ook in 2022 weer de beste albumrecensies voor jullie tem ogen maken. Heel veel concert en festival verslagen, interviews en prijsvragen. We blijven voor jullie bovenop het muzikale nieuws zitten, of dat nou in jouw regio gebeurt, via onze regionale sites, in Nederland of in het buitenland. Maxazine houdt de muzikale saturatie van de bloedsomloop in de gaten. Altijd.

Deel: