Het is alweer een tijdje geleden, maar het festivalseizoen begint bijna. Lees hier wat je allemaal moet meenemen naar een muziekfestival.

Het festivalseizoen begint weer bijna – Wat moet je ook alweer meenemen? Het ziet er naar uit dat de muziekfestivals dit jaar gewoon doorgaan. Naast alle advertenties op bettingoffersfinder.nl, heb je waarschijnlijk ook de advertenties gezien van alle groten namen die gaan optreden in de Benelux. Het belooft weer een mooi festivalseizoen te worden. Omdat het alweer een tijdje is geleden, willen we met jullie doornemen wat je allemaal moet meenemen. Festivals komen voor in verschillende lengtes en vormen. Voor een dag festival heb je natuurlijk minder spullen nodig dan een weekender. Hieronder kun je meer lezen over wat je allemaal moet meenemen naar het festival.

Festivalterrein

Voor het festivalterrein is het belangrijk om een klein heuptasje mee te nemen. Hier kun je al je belangrijke spullen in opbergen, zoals een festivalticket, identiteitskaart, telefoon, pinpas en al je geld. Het is ook aangeraden om een oude telefoon mee te nemen. Er kunnen veel onverwachte dingen gebeuren tijdens het dansen en feesten. Het zou daarom zonde zijn als je je nieuwe smartphone in al die gekkigheid verliest. Vervolgens is het verstandig om een regenponcho mee te nemen. Eentje die je gemakkelijk kunt opbergen in je tas. Het weer kan omslaan en opeens beginnen met regenen. Het is altijd verstandig om goed voorbereid te zijn.

Kleding

De beste kleding die je kunt dragen naar een festival is comfortabel. Tony Sloterman is de eigenaar van Casino Bonuses Finder en een fanatieke festivalganger. Volgens hem moet je altijd zo simpel mogelijk gekleed naar een festival. Het doel is namelijk om een leuke tijd te hebben. Draag daarom kleding waar je lekker in kunt bewegen en dansen. Als je naar een festival gaat voor een aantal dagen, moet je voldoende onderbroeken en sokken meenemen. Vergeet natuurlijk ook niet om je zwembroek of bikini in te pakken. Zelfs als het festivalterrein geen zwembad heeft, is het een comfortabel kledingstuk om te dragen. Je zou het bijvoorbeeld kunnen dragen wanneer het regent. Meeste festivals zijn in de zomer. Het zal dus niet koud zijn tijdens het regenen.

Camping

De spullen die je moet meenemen voor de camping is afhankelijk van hoelang het festival duurt. Als je bijvoorbeeld maar 2 nachten gaat kamperen, kun je best een simpele pop-up tent meenemen met een matje. Maar als het festival langer dan 4 dagen duurt, is het verstandig om er goed voorbereidt op te zijn. Dan is een luchtbed en kussen wellicht een betere optie. Bij lange festivals is het verstandig om comfortabel te slapen. Je hebt de volgende dag weer energie nodig om door te gaan. Andere spullen die je kunt meenemen zijn plastic tassen, duct tape, campingstoelen, hangslotje en vuilniszakken. Verder zou je een zaklamp kunnen meenemen. Maar aangezien elke telefoon tegenwoordig een eigen lamp heeft, is het niet echt meer nodig.

Toilettas

Zorg ervoor dat je een complete toilettas inpakt. Zeker als je van plan bent om een aantal dagen te kamperen, is het verstandig om alles mee te nemen dat je nodig zou kunnen hebben. Een aantal spullen die je kunt meenemen zijn shampoo, douchegel, tandenborstel, tandpasta, maandverband en zakdoekjes. Verder is het verstandig om handzeep mee te nemen en een handhoek. De meeste festivals hebben alleen een douche en een wc beschikbaar. Alles wat je nodig hebt voor je persoonlijke hygiëne, moet je zelf meenemen. Neem daarom de tijd om je toilettas in te pakken.

Deel: