Hij is er weer: De wekelijkse Maxazine België Playlist op Spotify. Iedere week weer vernieuwd met een aantal nieuwe tracks. De beste nieuwe muziek, muziek uit onze concertverslagen en cd-recensies, interviews en nieuws, aangevuld met een aantal ‘speciale tips’ van onze recensenten. Een nieuwe lijst met de beste muziek van Belgische bodem, speciaal samengesteld voor jullie. Enkele nummers blijven staan, enkele nummers vervangen we door nieuwere, betere, maar in ieder geval: andere tracks. Vandaag de nieuwe lijst…

Romy had vanaf het begin van haar carrière bij de politie haar doel duidelijk voor ogen gehad. Binnen drie jaar doorgroeien naar de rang van brigadier bij de recherche. Onderzoeken coördineren. Lijnen uitzetten en de voortgang bewaken. Verantwoordelijkheid nemen. Dat is wat ze wilde. Het zal in haar bloed. Haar vader had zijn hele leven niet anders gedaan en was een groot voorbeeld voor Romy geweest. Haar ultieme doel was om nog iets verder door te groeien naar de rang van inspecteur. Een kroontje op haar schouders en ze kon dan hulpofficier van justitie worden. Dat was de functie die ze ambieerde. Daar ging ze voor en niets dat haar daarvan af zou kunnen houden.

Al deze gedachten schoten door haar hoofd terwijl ze het nat geworden afzetlint rond het plaats delict optilde om naar haar auto te lopen. Het dode lichaam, dat achter haar in een bossage niet ver naast een woonwijk was gevonden door een voorbijganger bleek door geweld om het leven te zijn gekomen. Romy had zich een beeld gevormd van de situatie ter plekke. Nu was de prioriteit om de identiteit van het slachtoffer te achterhalen. Een blanke man, met overgewicht, achter in de 50, met twee kogelgaten in zijn borst. Meer wist ze nog niet.

Ze stapte in haar dienstauto, startte de elektrische motor en reed richting het dichtstbijzijnde politiebureau voor overleg met de hulpofficier. Hoe cru het ook mocht lijken. Tijdens de rit, die een minuut of 10 zou duren, wilde Romy even afschakelen. Vaste prik op de vrijdagavond was dan voor haar de New Music Friday Maxazine Playlist. Heerlijk. Even geen slachtoffers en mogelijke daders. Even gewoon een momentje voor haar zelf. Deze week op de lijst nieuwe muziek van onder anderen Jeremie Makiese, De Mens, Aprile, Vieze Meisje en meer. Ook deze zaak zou Romy vast en zeker oplossen.

Deel: