Frank Turner is klaar om a.s.vrijdag, 11 februari, via Xtra Mile Recordings / Polydor om zijn gloednieuwe album ‘FTHC’ uit te brengen . Zijn eerste sinds 2019’s ‘No Man’s Land’ met begeleidende Podcast, het markeert een nieuw hoofdstuk in een carrière die al vier Top 5 albums heeft voortgebracht; een indrukwekkende 3000 shows nadert voor meer dan 2 miljoen mensen wereldwijd en zich uitstrekt van grassroots podia tot Wembley Arena, en de O2.

FTHC’ werd opgenomen in ARC – Abbey Recording Studios – net buiten Oxford en geproduceerd/gemixt door Rich Costey (Foo Fighters, Muse, Biffy Clyro). Het album opent met ‘Non Serviam’, een twee minuten durende explosie van venijnige hardcore die de titel van de plaat weerspiegelt – een genre dat hij opnieuw aanvalt op ‘My Bad’. Maar elders pendelt het tussen punk, folk, hardrock en singer-songwriter bekentenissen, te beginnen met de recente single ‘The Gathering’ met Jason Isbell en Muse’s Dom Howard. Fatherless’ is bijzonder onthullend als Turner nadenkt over jeugdtrauma’s. A Wave Across A Bay’ is een eerbetoon aan zijn vriend, de overleden Scott Hutchison van Frightened Rabbit. Het album eindigt met een bespiegeling over het verlaten van de hoofdstad na 7300 dagen voor een nieuw leven aan de kust van Essex met het bitterzoete ‘Farewell To My City’. Het is een mini autobiografie geworteld in tijd en plaats, maar één die uiteindelijk accepteert dat het tijd is om verder te gaan.

Frank Turners uitgebreide steun aan de livemuziekscene tijdens de pandemie zorgde ervoor dat hij talloze livestream benefietshows speelde om geld in te zamelen en mensen bewust te maken van het belang van kleine podia in het hele land. Nadat hij bijna £300.000 had ingezameld, kreeg hij onlangs de Music Venue Trust’s award voor Outstanding Achievement for Grassroots Music Venues.

Deel: