De Starlite Campbell Band is een uit Groot-Brittannië afkomstige bluesband, die begin 2016 het licht zag. Zangeres, bassiste en songwriter Suzy Starlite begon in 2012 de band Starlite, waar Simon Campbell de gitarist was. Beide muzikanten hebben ruime ervaring in diverse bands en als soloartiest. Simon won in 2011 een British Blues Award als beste zanger. Ergens sloeg bij beiden de vonk over en in 2014 trouwden zij. In januari 2016 begonnen zijn met de Starlite Campbell Band en verscheen hun eerste album ‘Blueberry Pie’, dat internationaal goed ontvangen werd.

Het heeft vijf jaar geduurd en nu is de opvolger verschenen, getiteld ‘The Language Of Curiosity’. Het hart van de band wordt nog steeds gevormd door Suzy Starlite (zang, bas, toetsen) en Simon Campbell (zang, gitaren, synthesizer). De rest van de band is Steve Gibson (drums, percussie, Jonny Henderson (Hammond B3, toetsen), Gabriele Del Vecchio (toetsen) en Maria Saalfeld (castagnetten).

Op het album staan tien door Suzy en Simon geschreven nummers. Het resultaat mag er zijn. De band varieert van rustige bluesnummers tot uptempo rockers. Een nummer als ‘Bad Time’ roept herinneringen op aan de Britse blues van de jaren zestig, terwijl ‘Said So’ een pure rocksong is met navenant scheurend gitaarwerk. Andere nummers die een speciale vermelding verdienen zijn de blues ‘Lay It Out On Me’ en de ballad ‘Take Time To Grow Old’. Kortom, een prima album met uitstekende muziek. Een ware opvolger van het debuutalbum. Hopelijk hoeven we op nummer drie niet weer zo lang te wachten. (8/10) (Supertone Records)

Deel: