De Britse rockband Muse is na drie jaar terug met een gloednieuwe single. ‘Won’t Stand Down’ is een anthem van gecontroleerde chaos met zware gitaren en een industriële sound die Bellamy’s opvallende teksten over het opkomen voor jezelf alleen maar versterken. De track die vandaag is uitgekomen is geproduceerd door Muse en gemixt door Dan Lancaster (Bring Me The Horizon).

Muse bestaat uit Matt Bellamy, Dominic Howard en Chris Wolstenholme. Sinds de oprichting van Muse in 1994 bracht de band acht studioalbums waarvan ze er wereldwijd meer dan 20 miljoen verkochten. Hun vorige album ‘Simulation Theory’ uit 2018 was de zesde opeenvolgende plaat die op de eerste plaats debuteerde in de Britse charts – en hun alweer vierde nummer 1 album in Nederland.

“ ‘Won’t Stand Down’ is a song about standing your ground against bullies, whether that be on the playground, at work or anywhere. “Protecting yourself from coercion and sociopathic manipulation and to face adversity with strength, confidence and aggression.”, aldus Matt Bellamy van Muse.

De band deelt vandaag ook de officiële videoclip van ‘Won’t Stand Down’ die werd opgenomen in Kiev. Filmmaker Jared Hogan (girl in red, Joji) regisseerde de clip. In de video volgen we een fragiel, mysterieus figuur dat de energie van een duister leger opslurpt om te transmuteren in een bovennatuurlijk wezen. Behalve twee GRAMMY awards won Muse talloze muziekprijzen zoals een American Music Award, MTV Europe Awards en BRIT Awards. Momenteel werkt de band aan nieuwe muziek en volgende zomer staat het trio op festivalpodia over heel Europa.

Deel: