Nieuwe muziek voor onder de kerstboom! De Engelse zanger Gary Barlow brengt met ‘The Dream Of Christmas’ zijn allereerste kerstalbum uit. Op het zesde album van de Take That-frontman staan naast diverse covers ook door Gary Barlow zelf gecomponeerde kerstnummers.

De vraag en behoefte naar een kerstalbum van Gary is al een aantal jaar aanwezig in de fanbase van Gary Barlow, zo werd in 2020 ‘Incredible Christmas’ toegevoegd aan een extended versie van zijn vijfde album ‘Music Played By Humans’. Wie nog verder terug zoekt in de geschiedenis komt uit bij Gary’s inzending ‘Let’s Pray For Christmas’ voor een kerstliedjes wedstrijd van de BBC uit 1986 als vijftienjarige.

Gedurende de Corona pandemie in 2020 begon Gary met het componeren van kerstnummers voor ‘The Dream Of Christmas’. Het duet ‘How Christmas Is Supposed To Be‘, met actrice en zangeres Sheridan Smith, mag zich tot één van de highlights van dit album rekenen. Niet alleen tekstueel, maar ook vocaal is dit een leuke track, waarbij de stemmen van Gary en Sheridan perfect samenvloeien tot een mooi en origineel geheel. De op de deluxe editie van dit album toegevoegde track ‘Christmas Sweater‘ is ook absoluut het beluisteren waard, het klinkt vrolijk en catchy.

Gary’s versie van ‘Winter Wonderland‘ heeft een fijne jazzy sound en met de vocale ondersteuning van The Puppini Sisters krijgt deze klassieker extra dimensie. Deze haast swing achtige sound heeft Gary al veel goeds gedaan op zijn vorige album ‘Music Played By Humans‘ en voelt al zeer vertrouwd.

De normale versie van ‘The Dream Of Christmas‘ voelt met 32 minuten speeltijd wat kort aan, maar met de 5 bonus tracks uitgebreide deluxe editie wordt makkelijk de 48 minuten speeltijd gehaald. De goede mix van door Gary Barlow gecomponeerde kerstnummers en de eigentijdse covers leveren een zeer fijn kerstalbum op, waarbij men zich al naast het haardvuur bij de kerstboom ziet zitten. Een ware must voor Gary Barlow- en Take That fans, maar ook voor liefhebbers van een leuk kerstalbum. (9/10) (Polydor)

Tracklist: Gary Barlow – The Dream of Christmas

Standard
The Dream of Christmas
Sleigh Ride
Wonderful Christmastime
How Christmas Is Supposed To Be (feat Sheridan Smith)
This Christmas
Come On Christmas
My Dear Acquaintance
Winter Wonderland (feat. Puppini Sisters)
The Colder It Feels (feat Sheku Kanneh-Mason)
Merry Christmas Everyone
A Child’s Christmas in Wales (feat. Aled Jones)

Deluxe
The Dream of Christmas
Sleigh Ride
Wonderful Christmastime
How Christmas Is Supposed To Be (feat Sheridan Smith)
This Christmas
Come On Christmas
My Dear Acquaintance
Winter Wonderland (feat. Puppini Sisters)
The Colder It Feels (feat Sheku Kanneh-Mason)
Merry Christmas Everyone
A Child’s Christmas in Wales (feat. Aled Jones)
I’ve Got My Love To Keep Me Warm
I Believe in Father Christmas
In The Bleak Midwinter
The Most Wonderful Time Of The Year

Deel: