Aan het einde van juli 2021 haalde ZZ Top het wereldnieuws. In de eerste plaats ga je denken aan het overlijden van Dusty Hill. Inderdaad, de bassist en zanger van de groep ging heen in zijn slaap; hij werd 72 jaar. In de daarop volgende dagen kreeg dat bericht nog een onverwacht staartje, maar nu was het hoofdzakelijk gericht aan de fans van de rockband. Muziekhistoricus en radio personaliteit Eddie Trunk tweette dat Dusty zelf had verlangd: “Let the show go on!”

De show waarop Dusty doelde, was de tournee van de groep door de Verenigde Staten en Canada. Uit respect had de band al één optreden geannuleerd, maar bevestigde later dat verder alle concerten zouden doorgaan met vervanger Elwood Francis. Prachtig toch! ZZ Top, dat zijn geweldige oude rotten in het vak, met de liefde voor muziek van de kruin bovenaan hun hersenpan tot in de topjes van hun tenen. Sterven in het harnas is voor hen de normaalste zaak van de wereld.

Geruchten over een nieuw album

Niet alleen blijven de krasse zeventigers Billy Gibbons en Frank Beard plus de wat jongere Elwood hun fans verder op muzikale ‘fun’ trakteren tot de midzomer van 2022, maar er is ook sprake van een nieuw album … mét nieuw materiaal. Het laatste is alweer 10 jaren oud, dus deze uitgave zal zeker welkom zijn. Voordat je het vraagt, ja, Dusty zal op dat album nog te horen zijn. In de zomer van 2021 berichtte Billy Gibbons dat het werk in zijn laatste fase is. We tippen erop dat het rond de kerstperiode uitkomt. Wist je dat de band in de loop van hun 50-jarige carrière wereldwijd niet minder dan 50 miljoen albums in totaal verkocht hebben? Het geeft aan hoe geliefd hun muziek en songs zijn.

Een ongewoon eerbetoon

Alsof de komst van een nieuw album nog niet genoeg verwennerij is, bedacht spelontwikkelaar Play n Go een unieke manier om een eerbetoon te brengen aan de band en zijn 50-jarige geschiedenis. Onlangs bracht het ZZ Top Roadside Riches uit, een gloednieuw slot spel. Het zal beschikbaar is bij de meeste online casino sites. Aan het stuur van de befaamde Eliminator krijg je de controle over 5 rollen met foto’s van de bandleden en een scatter symbool dat free spins kan activeren: ofwel Legs ofwel Gimme. Het is een bijzonder vermakelijk spel met fijne visuals en sounds met een paar unieke elementen. Als je liever geen geld in zoiets stopt – het minimumbedrag is 20 eurocent – dan kun je het ook in demo mode spelen. Als het op merchandising aankomt hoeft het niet altijd een t-shirt, een petje of een fles fijne whisky te zijn.

Deel: